CFR 1907: Dan Petrescu is koronavírusos

Befagyasztják a bajnokságot?

CFR 1907: Dan Petrescu is koronavírusos
Megfertőződött az új koronavírussal Dan Petrescu, a Kolozsvári CFR 1907 edzője is – hozta nyilvánosságra a klub által egyelőre meg nem erősített hírt a Gazeta Sporturilor online változata. A GSP összesítése alapján így már 13 a fertőzöttek száma a címvédőnél: Cristi Manea, Claudiu Petrilă, Grzegorz Sandomierski, Cristi Bălgrădean, Adrian Păun, Damjan Djokovic, Cătălin Golofca labdarúgók, valamint Cristian Moldovan kapusedző, Costin Curelea másodedző, Cristian Dragotă és Bogdan Aldea erőnléti edzők, Radu Pralea kinetoterapeuta és Dan Petrescu vezetőedző (a képen).

Közben a Bukaresti Dinamó tegnap közölte a Profiligával, hogy az újabb tesztelések további hét játékosa esetében mutatták ki a Covid-19-cel való megfertőződést, így a fővárosi gárdánál már 21 a fertőzöttek száma.

Ezzel párhuzamosan egyre többen – köztük klubok is – kérik a szakszövetséget arra, hogy fújja le a bajnokságot. A kérdés természetesen megosztja a hazai focivilágot, hiszen egyes csapatok nyernének, mások veszítenének rajta. A Román Labdarúgó-szövetség ugyanis annak érdekében, hogy bajnokot hirdethessen, az egyik forgatókönyv szerint újraértelmezné a jelenlegi táblázatot. Ennek oka, hogy a csapatok nem egyforma számú mérkőzést játszottak, így az új táblázatban a mérkőzésenkénti pontátlagot vennék figyelembe. Ez jelentősen megváltoztatná mind a felső-, mind az alsóházi tabellát: a Krajovai U például „hajszálon” elveszítené bajnoki címét a Kolozsvári CFR-rel szemben, a FCSB előrelépne az európai szereplést érő 4. helyre, a most kiesőhelyen lévő Dinamó pedig bent maradna az élvonalban, amelytől a Chindia és a Poli búcsúzna.

Az I. ligás csapatok sorrendje a mérkőzésenkénti pontátlagot figyelembe véve, play-off: 1. Kolozsvári CFR 2 pont/mérkőzés, 2. Krajovai U 1,97, 3. Gyurgyevói/Giurgiu-i Astra 1,58, 4. FCSB 1,51, 5. Botoşani-i FC 1,50, 6. Medgyesi Gázmetán 1,35; play-out: 1. Konstancai Viitorul 1,63 pont, 2. Sepsiszentgyörgyi Sepsi 1,22, 3. Bukaresti Dinamó 1,15, 4. Nagyszebeni Hermannstadt 1,14, 5. Clinceni-i Academica 1,11, 6. Voluntari-i FC 1,05, 7. Jászvásári Poli 0,94, 8. Târgoviştei Chindia 0,85.