Kupáról kupára, focikörkép

Kupáról kupára, focikörkép
A labdarúgó Román Kupa csütörtök esti negyeddöntőjéről, valamint néhány európai topliga hétközi kupamérkőzéseiről szólunk.

Román Kupa

A Bukaresti Dinamó, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK és a Jászvásári/Iaşi-i Politechnika után egyetlen felsőházi csapatként az FCSB kvalifikálta magát a legjobb négy közé a labdarúgó Román Kupában.

Sorsolni a jövő héten fognak, az immár oda-vissza alapú elődöntőket április 21–23., illetve május 12–14. között játsszák. A finálét a krajovai Ion Oblemenco Stadionban rendezik május 23-án.

Eredmény: • Nagyszebeni AFC Hermannstadt–FCSB 1–2 (gól: Gabriel Debeljuh – 75. perc, illetve Srgian Luchin – 84., öngól és Florinel Coman – 90. perc).

Spanyol Király Kupa

Az Athletic Bilbao lesz a Real Sociedad ellenfele a spanyol Király Kupa döntőjében, miután az elődöntő csütörtöki visszavágóján 2–1-es veresége ellenére elbúcsúztatta a Granada csapatát. A párharc első meccsét az Athletic 1–0-ra megnyerte, és bár a visszavágón csupán egyszer találta el a kaput, abból a 81. percben a hátvéd Yuri Berchiche révén megszületett a továbbjutást érő gól. A baszkok 38. alkalommal játszhatnak finálét a spanyol kupában, és eddig 23-szor nyertek, amivel a sorozat második legeredményesebb klubjának számítanak. A döntőt április 18-án rendezik Sevillában, 1927 óta először fordul elő, hogy két baszk csapat vívja a döntőt.

Eredmények, elődöntő, visszavágók: • Granada–Athletic Bilbao 2–1 – továbbjutott az Athletic Bilbao 2–2-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal. Szerdán játszották: • Mirandés (II.)–Real Sociedad 0–1 – tj. a Real Sociedad kettős győzelemmel, 3–1-es összesítéssel.

Angol FA-kupa

A Manchester United 3–0-ra verte a Wayne Rooneyt is soraiban tudó másodosztályú Derby Countyt az angol FA-kupa nyolcaddöntőjében.

Eredmény: • Derby County (II.)–Manchester United 0–3.

A negyeddöntő párosítása: Sheffield United–Arsenal, Newcastle United–Manchester City, Norwich City–Manchester United és Leicester City–Chelsea.

Francia Kupa

A Francia Kupa második elődöntőjében az AS Saint-Étienne 2–1-re legyőzte a címvédő Stade Rennes-t hazai pályán. A vendégek szereztek vezetést a 33. percben M’Baye Niang tizenegyesével, de a hazaiak még az első félidő végén egyenlíteni tudtak Timothee Kolodziejczak révén, majd a győzelmet is kiharcolták a rendes játékidő ráadásperceiben Ryad Budebuz találatával. Ezzel a Saint-Étienne fennállása során 10. alkalommal került be a Francia Kupa döntőjébe, amelyben legutóbb 1982-ben járt. Akkor is a PSG volt az ellenfele (s a soraiban tudta például Michel Platinit) – s a fővárosiak győztek 11-esek után –, s most is a párizsiak várnak a zöld-fehérekre a fináléban, április 25-én.

Eredmények, elődöntő: • Saint-Étienne–Stade Rennes 2–1. Szerdán játszották: • Olyampique Lyon–Paris Saint Germain 1–5.