Koronavírusos eset miatt elhalasztották az FCSB–CFR 1907 meccset (FRISSÍTVE)

Koronavírusos eset miatt elhalasztották az FCSB–CFR 1907 meccset (FRISSÍTVE)
A labdarúgó I. liga rájátszásának 8. fordulójában sorsdöntő fontosságú mérkőzés marad el: koronavírusos eset miatt későbbi időpontra halasztották az FCSB–CFR 1907 találkozót.

A járvány a vasutasok játékosát, a 25 éves Adrian Păunt érte el.

A csatár Mogoşoaián van elkülönítésben, pénteken láza volt, másnap már jobban érezte magát, csak a feje fájt.

Szobatársa, Andrei Burcă nem mutatta jelét koronavírusos fertőzésnek.

A Román Labdarúgó Profiliga (LPF) ajánlása szerint az együttes nem utazik haza, még legalább öt napot Mogoşaián marad, szobánként egy fő elszállásolással. A játékosok vasárnap gyakorlatilag szobafogságban voltak, még az edzőterembe sem mehettek.

A csapat tagjai vasárnap gyorsteszten estek át. A mérkőzésről lejátszásáról később születik döntés, ha a tesztek negatívok a meccset július végén, 28. és 30. közötti időszakban pótolhatják.

Az esetek után eddig három élvonalbeli együttes, a Dinamó, a Jászvásári Politechnika és a Krajovai Universitatea FC kéri a bajnokság felfüggesztését. A bajnokság folytatása óta ezenkívül egy korábbi eset volt a Dinamónál, kettő a Botoşani-i FC-nél, hét a II. ligában és négy a játékvezetők között.

*

Amint korábban megírtuk, a Bukaresti Dinamó hat játékosának koronavírusos esete miatt csütörtökön nem tudta pótolnia a Târgoviştei Chindia elleni, 3. fordulóból elhalasztott fővárosi meccsét. Másnap az is kiderült, hogy még ennél is több pozitív eset van, további négy játékos – Andrei Sin, az olasz Diego Fabbrini, Aleksander Mitrovici és Dan Tălmaciu – szervezetében mutatták ki a koronavírus jelenlétét. Utóbbi kettő ifi játékos – miután a Dinamó nyolc fiatalt hívott a keretbe erősítésnek, azok közül került ki. A Dinamó a vasárnapi, szintén Chindia elleni idegenbeli meccsét is elhalasztották.

A fővárosi alakulat óvását elutasította a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága, a Dinamó a Román Kupa elődöntőjének első mérkőzésén az FCSB-nél jogtalanul szerepeltetett Andrei Vlad kapus miatt fellebbezett. A bizottság nem is tárgyalta az ügyet procedurális hiányosságra hivatkozva, mivel az FRF főtitkára, Radu Vişan nyújtotta be az iratot, s mivel ő nem érintett az ügyben. Így maradt a pályán elért 3–0-s siker, a döntőbe az FCSB kettős győzelemmel, 4–0-s összesítéssel jutott. A finálét szerdán, július 22-én rendezik a ploieşti-i Ilie Oană Stadionban, a bukaresti csapat ellenfele a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK lesz.

Eredmények, I. liga, rájátszás, felsőház, 8. forduló: • Medgyesi Gázmetán–Gyurgyevói/Giurgiui Astra 0–4 (gól: Kehinde Fatai – 38., Mihai Răduţ – 50., Alexandru Ioniţă II. – 65. és Silviu Balaure – 74. perc). Az FCSB–Kolozsvári CFR 1907 mérkőzést elhalasztották, vasárnap 19.30-kor játsszák a Botoşani-i FC–Krajovai Universitatea FC találkozót. Az állás: 1. Krajova 41 pont/7 mérkőzés, 2. Kv. CFR 1907 40/7, 3. Astra 33/8, 4. Botoşani 29/7, 5. FCSB 28/7, 6. Gázmetán 25/8.

Eredmények, I. liga, rájátszás, alsóház, 10. forduló: • Clinceni-i Academica–Voluntari-i FC 2–1 (Adrian Şut – 38. és Jovan Markovics – 61. perc, illetve Alexandru Tudorie – 75. perc) • Nagyszebeni AFC Hermannstadt–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 2–2 (Yazalde Gomes Pinto – 5. és Gabriel Debeljuh – 73. perc, illetve Fülöp Loránd 2 – 35. és 82. perc). A Târgoviştei Chindia–Bukaresti Dinamó találkozót elhalasztották, hétfőn 20 órakor játsszák a Jászvásári/Iaşi-i Politechnika–Konstancai Viitorul mérkőzést. A sorrend: 1. Viitorul 38 pont/9 mérkőzés, 2. Clinceni 29/10, 3. Voluntari 28/10 (12–6), 4. Sepsi OSK 28/10 (15–15), 5. Hermannstadt 28/9 (12–12), 6. Jászvásár 22/9, 7. Dinamó 21/7, 8. Chindia 17/8.

Borítókép_ Adrian Păun tesztje lett pozitív (a felvétel a krajovaiak elleni találkozón készült) – FOTÓ: RITI JÓZSEF ATTILA