Halasztásról halasztásra, avagy a Dinamó esete a koronavírussal

Halasztásról halasztásra, avagy a Dinamó esete a koronavírussal
Hat játékos koronavírustesztje pozitív lett egy magánklinikán való mérés után a Bukaresti Dinamó labdarúgócsapatnál – közölte a hírügynökségeknek a Román Labdarúgó Profiliga (LPF) főtitkára, Justin Ştefan.

Így a csütörtökön esedékes Târgoviştei Chindia elleni fővárosi találkozó újabb halasztást szenvedett. Mint ismeretes, a bajnokság újraindításakor szintén a Dinamónál észleltek egy koronavírusos esetet, akkor a szertáros betegsége miatt voltak kénytelenek egymás után két mérkőzés elhalasztására.

A vezetőség egyik tagja sem koronavírusos, viszont Alex Răuţă, Mihai Popescu és Ştefan Fara a kórházba került, Valentin Lazăr, a horvát Filip Mrzljak és Ricardo Grigore pedig saját felelősségre hazament, és házi karanténba került.

Az együttes többi része a săfticai sportbázison tölti a kötelező elkülönítést, a Chindia elleni meccsnek pedig új időpontot kell találni. Sőt, a rájátszás 10. fordulójában esedékes vasárnapi találkozó (szintén a Chindia ellen, de idegenben) is a halasztás sorsára jut.

A tervek szerint a Dinamó július 23-án csütörtökön kellene pótolnia a Nagyszebeni AFC Hermannstadt elleni találkozót.

A bukarestieken kívül az I. liga bajnokságának újraindítása óta még a Botoşani-i FC-nél fordultak elő koronavírusos esetek, a moldvaiak Krajovai Universitatea FC elleni találkozóját már pótolták (az oltyánok 2–1-re nyertek).

A II. ligás csapatok közül a Chiajnai Concordiánál, és a rájátszásban szereplő Ploieşti-i Petrolulnál és a Piteşti-i Campionii FC Argeşnél voltak pozitív tesztek, utóbbi kettő is a mérkőzéseinek halasztására kényszerült.

A játékvezetői testületnél négy bíró esetében bebizonyosodott, hogy koronavírusosok, őket a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) nem delegálja bajnoki találkozókra.

A menetrend ilyetén sűrűsödése folytán Justin Ştefan szerint elképzelhető, hogy az I. ligába jutásért/maradásért vívott osztályozó (az I. liga 12. helyezettje és a II. liga rájátszásnak 3. helyezettje között) csak egy, semleges pályán lebonyolított találkozóból áll majd, nem oda-vissza párharcból.

A felsőházban a 8. fordulót péntektől vasárnapig játsszák (élőben közvetíti a Look tv, a DigiSport és a Telekom Sport tévéadó).

A program (a mérkőzések egységesen 21 órakor kezdődnek):Pénteken: • Medgyesi Gázmetán–Gyurgyevói Giurgiui Astra. Szombaton: • FCSB–Kolozsvári CFR 1907. Vasárnap: • Botoşani-i FC–Krajovai Universitatea FC.

Az alsóházban a 10. forduló programja:Pénteken: • Clinceni-i Academica–FC Voluntari-i FC (18 órakor). Szombaton: • Nagyszebeni AFC Hermannstadt–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK (18 órakor). Hétfőn: • Jászvásári/Iaşi-i Politechnika–Konstancai Viitorul (20 órakor).