Koronavírus: szünetel a nemzetközi kézilabda

Koronavírus: szünetel a nemzetközi kézilabda
A koronavírus-járvány miatt április 12-ig szünetelnek az európai kézilabdakupák, a kontinentális szövetség (EHF) pénteki döntése öt-öt magyar és román csapatot is érint.

Az EHF honlapjának híradása szerint nem rendezik meg márciusban a férfi Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszának első fordulóját, amelynek tétje a negyeddöntőbe jutás. Ebben a szakaszban a Telekom Veszprém a lengyel Orlen Wisla Plock, a MOL-Pick Szeged pedig a címvédő északmacedón Vardar Szkopje csapatával találkozik majd, a Bukaresti Dinamó pedig a francia Paris Saint-Germainnel mérkőzik.

Elhalasztják a női Bajnokok Ligája áprilisi negyeddöntőit is, köztük a címvédő Győri Audi ETO KC meccseit a Bukaresti MSC együttesével szemben és a Râmnicu Vâlcea-i MSC és a francia Metz Handbal párharcát.

A női EHF-kupa áprilisra tervezett elődöntőit is később játsszák, ez a címvédő Siófok KC és a dán Odense HB párharcát is érinti.

A férfi EHF-kupa csoportkörének ötödik és hatodik fordulójára sem kerül sor márciusban, vagyis a Grundfos Tatabánya KC későbbi időpontban utazik a spanyol BM Logrono La Rioja csapatához, és máskor fogadja Győrött a német Füchse Berlint.

Elhalasztották továbbá a férfi Challenge Kupa negyeddöntőit (közte a Tordai Potaissa és a görög AEK Athén, illetve a Bukaresti MSC és az orosz HC Dinamó-Victor közötti találkozókat) és a női Challenge Kupa elődöntőit is.

Korábban már bejelentették, hogy a koronavírus-járvány miatt elhalasztják a magyar női kézilabda-válogatott Montenegró elleni, március 25-re és 28-ra tervezett Európa-bajnoki selejtezőit, valamint a Telekom Veszprém férficsapatának szombatra kiírt negyeddöntő-visszavágóját a SEHA Ligában a szerb RK Vojvodina ellen.

*

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) a koronavírus-járvány miatt elhalasztotta a férfi és a női olimpiai selejtezőtornákat, közte a magyarországi női viadalt is, amelyet a jövő héten péntektől vasárnapig rendeztek volna Győrött. A tornán a magyar válogatott ellenfele Kazahsztán, Szerbia, valamint a címvédő Oroszország lett volna. Az IHF júniust jelölte meg a selejtező lehetséges időpontjaként, és a magyar szövetség (MKSZ) rögtön jelezte, hogy akkor is otthont adna az eseménynek, amennyiben a járványügyi helyzet és a jogszabályok megengedik.

Ugyancsak március 20. és 22. között lett volna esedékes az a női olimpiai selejtezőtorna, amelyen Románia is érdekelt Thaiföld, Norvégia és a házigazda Montenegró társaságában. A csoportból az első két helyezett harcolhatja ki az ötkarikás részvételt.