Január 8-án kezdődik az év a CFR-nek

Január 8-án kezdődik az év a CFR-nek
A Kolozsvári CFR 1907 honlapja szerint a klub labdarúgói január 8-án találkoznak először az évben, majd négy nap múlva spanyolországi edzőtáborozásra, Valenciába indulnak.

A december 22-én 50. évébe lépő Dan Petrescu és tanítványai január 29-éig lesznek spanyol földön, ahol a tervek szerint öt edzőmérkőzést fognak játszani – köztük a magyar bajnokság második helyezettjével, a Videotonnal is. Előbb azonban, „bemelegítésként”, az I. liga listavezetője a spanyol harmadosztályban szereplő Deportivo Castellon ellen lép pályára; ennek a mérkőzésnek már a kezdési időpontját is leszögezték: január 17., 19.00 óra. Két nap múlva az ellenfél a lengyel Wisla Krakkó lesz, majd 22-én az osztrák Bécsi Rapid következik, végül a felkészülés utolsó hetében előbb a Videotonnal (január 26.), aztán a kínai Beijing Rehne (28.-án) csapatával méri össze erejét a vasutascsapat.

A klub honlapja azt is bejelentette, hogy megegyezett a spanyol második ligás Cultural Leonesa együttesével, akinek kölcsönadja középpályását, Thierry Moutinho Ruát (képünkön). A klub Facebook-oldala pedig a napokban tudatta, hogy a CFR leigazolta a címvédő Konstancai Viitorul gólerős támadóját, George Țucudeant. A 26 éves válogatott labdarúgó a tengerparti gárda színeiben 29 mérkőzésen 16-szor volt eredményes; a 2017/18-as idényben 11 találatnál tart, amivel második a góllövő-listán. Ţucudean egyébként a hazai „sztárcsapatok” közül megfordult a Bukaresti Steauánál és a Bukaresti Dinamónál is, külföldön pedig játszott a Standard Liege és a Charlton Athletic színeiben; csapataival kétszer nyert bajnokságot, kétszer kupát és egyszer szuperkupát. Sajtóértesülések szerint Ţucudeanért 450 ezer eurót fizetett a vasutasklub, amely még az ősz folyamán 800 ezer euróért a Dinamó egyik legjobb játékosát, Valentin Costachét is megszerezte – ő szintén most csatlakozna a csapathoz.

Másfelől, a fővárosi sportsajtó úgy tudja, hogy a CFR mégsem mondott le a Gyurgyevói/Giurgiu-i Astra labdarúgója, Alexandru Ioniță szerződtetéséről, érte állítólag 500 ezer eurót és három játékost – köztük Bryan Nouviert – ajánlanak. Szintén sajtóhírek szerint egy „meglepetéssel” is készülnek a vasutasok: a holland ifi válogatott Huseyin Dogan iránt érdeklődnek. Utóbbi jelenleg a holland másodosztályban rúgja a bőrt, és a transfermarkt szakportál szerint jelen értéke 100 ezer euróra tehető.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Idei második barátságos mérkőzését is megnyerte a Spanyolországban edzőtáborozó Kolozsvári CFR: 3–1 arányban múlta felül a Bécsi Rapidot.
Sport