IV. liga, 12. forduló: Eseménydús megyei derbi

IV. liga, 12. forduló: Eseménydús megyei derbi
A Kolozs megyei labdarúgó IV. liga 12. játéknapján nem bírt egymással a révkolostori pályán a Dési Szamos és nagy riválisa, a Szászfenesi SK. Az első és a második helyezett közötti találkozó igazságos döntetlennel (2–2) végződött, miután a szünetben a Mircea Bolba szatmárnémeti edző által felkészített „hazaiak” 2–1-re vezettek.

ERKEDI CSABA

Eseményekben igazán bővelkedett a megyei rangadó. Először is Horaţiu Mircea Feşnic kolozsvári nemzetközi játékvezető az első félidőben három tizenegyest ítélt a Szamos javára. Ebből egyet Petreanu ellőtt, a másik kettőt viszont Sebastian Rus értékesítette. A désiek másodkapusa, Sergiu Dani a cserepadon kapott piros lapot, majd a második félidőben Toderean kapust is kiállították a házigazdáktól, így helyette Alin Toma középhátvéd állt be a kapuba. A szászfenesieknek sikerült egyenlíteni, de többre már nem tellett, a hazaiak foggal-körömmel védték az eredményt. Nekik a döntetlen is jól fogott, ugyanis a táblázaton tartják ötpontos előnyüket.

A másik rangadón Szamosújvárnémetiben a Sas fölényes győzelmet (5–1) aratott az idei évadot remekül kezdő Tordaszentmihályi Aranyos felett. Szünetben már 3–0 volt a vendéglátók javára. A „sasok” legjobb játékosa a Dési Egyesülésnél is megfordult Alex Rus volt, aki mesterhármast szerzett, a másik két gól szerzője pedig Ovidiu Farcaş és a 20 éves középpályás Darius Vescan volt (utóbbi korábban a Kolozsvári U FC színeiben is szerepelt). Vescan a 78. percben mintegy 40 méterről (!) vette be a tizenhatos vonalon bámészkodó tordaszentmihályi hálóőr kapuját. A vendégek tizenegyessel szépítettek, miután az 52. percben Daniel Pop utolsó emberként a tizenhatoson belül kézzel érintette el a labdát, mire Rareş Moca kolozsvári játékvezető természetesen büntetőt ítélt, és a szabálytalanságot elkövető játékost is az öltözőbe küldte.

Nagyiklódon kihasználta pályaválasztó jogát a helyi Egyesülés, és 0–0-s első félidő után megérdemelten nyert Vali Dârjan góljaival 2–0-ra a szomszéd Szamosújvári Atletic Olimpia együttese ellen. Az első 45 percet még bírták Kilin Csaba klubelnök legényei, szünet után azonban fizikailag összeestek.

El kellett telnie tíz fordulónak, hogy a Magyargorbói Jövő ismét három pontot szerezzen egy mérkőzésen (még az első menetben tudott győzni, akkor 6–2-re verte az Alsódetrehemi Egyesülést). Az újabb siker a hétvégi menetben jött össze, amikor hazai pályán nehezen, de megérdemelten győztek az ugyancsak kullogó Dési CFR-rel szemben. Igaz, a vendégek inkább ifikből álló együttessel utaztak Magyargorbóra, ahol azért rúgtak két gólt, de a végeredmény 3–2 (1–0) volt a Jövő javára.

Megelégedéssel távoztak az aranyosgyéresi sportkedvelők is a Mihai Adam Stadionból, az MSC huzamosabb hullámvölgy után a 12. fordulóban 4–0 (2–0) arányban bizonyult jobbnak a szomszédos Alsódetrehemnél. Ezen az összecsapáson az Aranyos menti gárdában több egykori detrehemi labdarúgó is pályán volt.

Idegenben nyertek a Kolozsvári Supporter 2.0/Viktória és az Apahidai Sporting. Előbbi a papírformának megfelelően magabiztosan győzött Gyaluban, ahol háromszor talált be a Szamos kapujába. Mindhárom találatot tíz perc leforgása alatt jegyeztük, az 57. és a 67. perc között, így a végeredmény: Gyalu–Supporter 2.0 0–3 (0–0). Az apahidaiak Aranyosegerbegyről vitték el mindhárom pontot, a meccs egyetlen gólját Brici szerezte a 62. percben, méghozzá egy szöglet után. Tehát: Aranyosegerbegyi Viktória–Apahidai Sporting 0–1 (0–0).

A táblázaton továbbra is a Dési Szamos vezet 34 ponttal, mögötte helyezkedik el a Szászfenesi SK 29-cel, míg a harmadik helyre visszakerült a Supporter 2.0 28-cal. Utóbbi megkapta az előző fordulóban játék nélkül megszerzett három pontot, amikor nem jelent meg a pályán az ellenfele, az Aranyosgyéresi MSC.