Ismét Drámapályát hirdet a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem

Ismét Drámapályát hirdet a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem
A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Teatrológia Tanszékcsoportja Drámapálya 2023 címmel hirdet pályázatot, a felhívásra fiatalok írásait, pályaműveit várják két korcsoportban (14–17, illetve 18–26 évesektől).

„Figyeled az embereket? Látod a kapcsolatokat? Megírod? Mi elolvassuk!” – fogalmaznak a felhívásban, kiemelve, hogy az érdeklődőktől a következő kategóriákban várnak pályaműveket:

dráma/jelenet (egy- vagy többfelvonásos drámával, illetve egy jelenettel lehet pályázni);

színházi élménybeszámoló (színházi előadásról készült személyes hangvételű beszámolót várnak);

szereplőismertető (olvasmányt feldolgozó személyes hangvételű írás küldhető be olyan irodalmi szereplőről, akit szívesen látna színpadon a pályázó).

A jeligés pályázatokat az életkor megjelölésével április 23-ig kell beküldeni a dramapalya4@gmail.com címre, nevet nem tartalmazó csatolt Word-dokumentumként. A felhívásban kiemelik, hogy a pályaművek postán is elküldhetők a következő címre: Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, Magyar Művészeti Kar, Teatrológia szak, Köteles Sámuel utca 6. szám, 540057 Marosvásárhely. A postán leadott pályázathoz szükséges mellékelni jeligével ellátott, zárt borítékban a pályázó nevét és elérhetőségét.

A legjobb szövegek szerzői könnyített felvételt nyernek a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Teatrológia alapképzésére vagy a Drámaíró magiszteri képzésre (2023-ban és a következő években), továbbá a nyertes szövegek szerzői számára kiértékelő beszélgetést is szerveznek színházi szakemberek részvételével. Az eredményhirdetésre és mindkét korcsoport díjazására májusban kerül sor. További információk elérhetők, illetve igényelhetők a Teatrológia – Dramaturgia szak Facebook-oldalán vagy a dramapalya4@gmail.com címen.

A közleményben kiemelik: március 16. és 19. között szervezik meg a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Nyitott kapuk című rendezvénysorozatát, amelyre szeretettel várnak minden érdeklődőt, aki pályaválasztás előtt áll, vagy kíváncsi a színin zajló folyamatokra.