Ingyenes felkészítőket tartanak a Magyar Színházi Intézet oktatói

Ingyenes felkészítőket tartanak a Magyar Színházi Intézet oktatói
A Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Színházi Intézetének oktatói idén is ingyenes felkészítőket tartanak azon érdeklődők számára, akik a nyári felvételi szakaszban a Színművészet vagy Teatrológia szakra jelentkeznének – derül ki az intézet közleményéből.

Mint írják, a felkészítők különböző, előre meghatározott tematikák köré lesznek csoportosítva, hogy minél tágabb képet nyújthassanak az érdeklődőknek az említett szakokon történő oktatásról. „A felvételivel kapcsolatos alapvető információkon kívül Színművészet szakon fókuszban lesz az improvizáció, színpadi mozgás és hangképzés, ezek kapcsán pedig a konkrét felvételi repertoár előkészítésében kaphatnak segítséget a résztvevők. Teatrológia szakon a színházi újságírásba, a színházi titkár és a dramaturg szerepkörébe,  a színháztörténeti és az elméleti megközelítésekbe kóstolhatnak bele az érdeklődők. A felkészítőket elsősorban azoknak ajánljuk, akik  idén szeretnének felvételizni valamelyik szakunkra, de szívesen látunk bárkit, aki érdeklődik az itt folyó oktatás iránt, vagy a jövőben tervez jelentkezni” – olvasható a közleményben.

Kiemelik, a felkészítőket élőben tartják a BBTE Színház ás Film Kar épületében (Farkas/Mihail Kogălniceanu utca 4. szám), az első két alkalom kifejezetten a színművészet, míg az utolsó alkalom a színháztudomány (teatrológia) iránt érdeklődőket célozza. A további pontos beosztás, a felkészítőkön való részvételhez szükséges linkek, valamint a felvételi menetével kapcsolatos egyéb információk a Színház és Film Kar weboldalán, illetve a Magyar Színházi Intézet Facebook-oldalán érhetők el. A felkészítők programja a következő:

Április 22. (szombat):

09.00 – 11.00 Palocsay Kisó Kata (Hangképzés – Beszédtechnika I.) 

11.30 – 13.30 Hary Judit (Hangképzés – Ének)

14.30 – 16.30 Gemza Péter (Testi kifejezés képzése II. – Organikus kompozíció)

Május 6. (szombat):

09.00 – 11.00 Pál Emőke (Színpadi improvizáció II.)

11.30 – 13.30 Kis-Luca Kinga (Testi kifejezés képzése III. – Színpadi tánc)

14.30 – 16.30 Váta Lóránd (Hangképzés – Beszédtechnika II.)

Május 13. (szombat):

09.00 – 11.00 Zsigmond Andrea (Alkalmazott színháztudomány I. – Színházi újságírás, elméleti megközelítések)

11.30 – 13.30 Demeter Kata (Alkalmazott színháztudomány II. – A színházi titkár és a dramaturg a színházi gyakorlatban)

14.30 – 16.30 Bartha Katalin Ágnes (Alkalmazott színháztudomány III. – Színháztörténet-írás, performatív gyakorlatok)

Borítókép forrása: hu.teatrufilm.ubbcluj.ro