Online felkészítőket és szakbemutatókat tart a BBTE Magyar Film és Média Intézete

Online felkészítőket és szakbemutatókat tart a BBTE Magyar Film és Média Intézete
A Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Film és Média Intézetének oktatói ingyenes felkészítőket és szakbemutatókat tartanak azon érdeklődők számára, akik idén filmművészet, fotográfia, média szakra jelentkeznének.

A Magyar Film és Média Intézet elsősorban azokat a végzős hallgatókat szólítja meg, akik a fotó- és filmkészítés területén szeretnék folytatni tanulmányaikat. A felkészítő minden érdeklődő számára nyitott, de regisztrációhoz kötött. A jelentkezők a júliusban sorra kerülő felvételi vizsga második szakaszára, azaz mozgókép- és festmény-elemzésre kapnak felkészítést, valamint a felvételi eljárás lebonyolításával kapcsolatos fontos tudnivalókkal ismerkedhetnek meg – olvasható az intézet közlésében.

A mozgóképelemzés-felkészítőre április 26-án, 17 órától Zágoni Balázs adjunktussal és május 11-én, 16 órától Virginás Andrea docenssel, a képelemzés-felkészítőre pedig június 8-án, 16 órától Csibi László adjunktussal kerül sor online formában, a TEAMS-platformon. 

A felkészítők részletei, valamint a részvételt biztosító online jelentkezési űrlapok az intézet Facebook-oldalán, valamint honlapján érhetők el.

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Színház és Film Karán 2021-ben jött létre az önálló Magyar Film és Média Intézet (MFMI). A BBTE-n 2008 óta létezik magyar nyelvű filmes oktatás, amely tavalytól önálló intézeti keretek között működik. Alapképzésen operatőri, valamint multimédia, hang és vágás, továbbá idéntől film és tévérendezői szakirány választható, a mesteri képzésen pedig a rövidfilm művészetével ismerkedhetnek a hallgatók.

Borítókép forrása: Magyar Film és Média Intézet