Indul a Grádics, a féléves kötetíró műhelyprogram

Indul a Grádics, a féléves kötetíró műhelyprogram
Második vagy harmadik könyvükön dolgozó prózaíróknak hirdet Grádics néven féléves kötetíró műhelyprogramot a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ). A 2021 őszén induló programra május 31-ig jelentkezhetnek az érdeklődők.

„Pályakezdőként sokféle műhely segíti az írói indulást, de az első, illetve második kötet után mintha azt várná a szakma: most már az elkövetkező évtizedekben alkoss szépen egyedül. Pedig miért ne lehetne közösségben, tapasztalt írók segítségével dolgozni a kötetterveinken?” – olvasható a FISZ felhívásában.

A műhelyprogramot Mán-Várhegyi Réka író, forgatókönyvíró, szerkesztő és Cserna-Szabó András író, újságíró, szerkesztő vezeti. A csoportba 8-10 prózaíró kerülhet be, akiket pályázat útján választanak ki. A résztvevők szeptembertől kezdődően havonta egyszer, egy szombati napon találkoznak egy budapesti helyszínen, ahol 10 és 16 óra között dolgoznak a szövegeken.

Azok a prózaírók pályázhatnak, akiknek eddig legalább egy vagy két szépirodalmi líra- vagy prózakötetük megjelent és jelenleg új könyvön dolgoznak. A pályázat feltétele, hogy a jelentkező részt tudjon venni a hat műhelyalkalomból legalább ötön (szeptember 11., október 9., november 13., december 4., január 8. és február 12.). Feltétel továbbá, hogy a résztvevők vállalják egymás anyagainak elolvasását, aktív részvételt a műhelymunkákon és egy alkalomról publikus műhelynapló írását is. A jelentkezés részletei ide kattintva böngészhetők.