Kábítószerkereskedőket vettek őrizetbe

Kábítószerkereskedőket vettek őrizetbe
Nyolc férfit vettek őrizetbe szerdán Kolozs megyében nagy kockázatú kábítószerrel való kereskedelem miatt – közölték ma a hatóságok.

A közlemény szerint a rendőrség és a Szervezett Bűnözés- és Terrorizmuselleni Igazgatóság (DIICOT) ügyészei két büntetőeljárás kapcsán szerdán tíz házkutatást végeztek a megyében, a gyanúsított személyeknél, illetve 50 személyt hallgattak ki.

Az eddigi nyomozások szerint a gyanúsítottak 2022 óta több alkalommal vásároltak, tároltak és forgalmaztak a megyében direkt és indirekt módon nagy kockázatú és kevésbe veszélyes kábítószereket, továbbá pszichoaktív hatású anyagokat. A házkutatások során 291 kis zacskónyi és további 600 gramm nagy kockázatú kábítószert, 200 gramm vadkendert és 26 xanax-tablettát találtak, ezekkel együtt lefoglaltak 29 ezer lejt, 450 eurót, 17 mobiltelefont és egyéb,a tevékenységhez kapcsolódó javakat.

A kihallgatások után nyolc férfit 24 őrizetbe vettek – őket előzetes letartóztatásukat javasolva állították a bírák elé, egy 32 éves nőt pedig bírósági felügyelet alá helyeztek.