Hengerelve kezdték a brazilok a dél-amerikai vb-selejtezőt

Hengerelve kezdték a brazilok a dél-amerikai vb-selejtezőt
A brazil és a kolumbiai válogatott magabiztos sikerrel kezdte a 2022-es labdarúgó-világbajnokság dél-amerikai selejtezőjét.

Az első fordulóban a Sao Paulóban rendezett mérkőzésen a brazilok a félidőben 2–0-ra vezettek a bolíviaiak ellen, de a második játékrészre sem álltak le, így nagy különbségű győzelmet arattak.

Öt találatukból kettőt Roberto Firmino, egyet-egyet pedig Marquinhos és Philippe Coutinho szerzett, illetve volt még egy öngól is. Neymar, aki hátsérüléséből felépült a mérkőzésre, 102. válogatottsága alkalmával két gólpasszal segítette csapatát.

A kolumbiaiak Barranquillában az első félidőben „elintézték” a venezuelaiakat, Duvan Zapata egyszer, Luis Muriel kétszer volt eredményes még a szünet előtt.

Az argentinok 1–0-ra nyertek Ecuador ellen Lionel Messi 13. percben értékesített büntetőjével, míg az uruguayiak a 93. percben szerzett Maximiliano Gomez-találattal diadalmaskodtak 2–1-re a vendég Chile felett. Peru ugyan vezetett a második félidő elején, mégis a 85. percben esett góllal mentett pontot Paraguayban.

Eredmények, 1. forduló: • Paraguay–Peru 2–2 • Uruguay–Chile 2–1 • Argentína–Ecuador 1–0 • Brazília–Bolívia 5–0 • Kolumbia–Venezuela 3–0.