Argentin döntetlen Paraguay ellen, Neymar nélkül is hibátlanok maradtak a brazilok

Argentin döntetlen Paraguay ellen, Neymar nélkül is hibátlanok maradtak a brazilok
Az argentin labdarúgó-válogatott 1–1-es döntetlent játszott vendégével, a paraguayi csapattal a dél-amerikai világbajnoki selejtezősorozat harmadik fordulójában.

Az argentinok a 21. percben hátrányba kerültek, ám Nicolás González fejese révén a 41. percben egyenlítettek. A második félidőben Lionel Messitől videóbírós visszanézést követően elvettek egy gólt, mert a csapat támadása szabálytalansággal indult.

Hiába játszottak ezt követően is nagy mezőnyfölényben – 69 százalékos labdabirtoklás – a hazaiak, nem tudták megszerezni a három pontot érő találatot.

Az argentinok tíz mérkőzés óta veretlenek, legközelebb pénteken Peruval csapnak össze.

Neymar nélkül is hozta a kötelező győzelmet a brazil válogatott, a venezuelaiak elleni, Sao Paulóban rendezett mérkőzést Roberto Firminónak a 66. percben szerzett gólja döntötte el.

A brazil csapatból Neymar mellett további alapemberek hiányoztak, köztük Casemiro és Philippe Coutinho, emiatt akadozott a játék. A támadósorban ezúttal Richarlison, Firmino és Gabriel Jesus kapott szerepet, de a szokatlan felállással nem igazán tudtak mit kezdeni a hazaiak a Morumbi Stadion üres lelátói előtt.

Ezzel együtt harmadik mérkőzésén a harmadik győzelmét gyűjtötte be a csapat, így két ponttal vezet a második helyezett argentinok előtt. Negyedik összecsapásukat kedden Uruguayjal Montevideóban játsszák a brazilok. Az ágyéksérüléssel bajlódó Neymarra akkor sem számíthat a szövetségi kapitány, Tite.

Az uruguayiak magabiztos győzelemmel hangoltak a rangadóra: 3–0-ra verték idegenben, Barranquillában a kolumbiaiakat. Az első félidőben Edinson Cavani, a másodikban Luís Suárez büntetőből, majd Nunez Ribeiro volt eredményes.

Ugyancsak három pontot szerzett Chile, amely Santiago de Chilében 2–0-ra verte Perut úgy, hogy Arturo Vidal az első félidőben negyedórán belül kétszer volt eredményes: előbb egy nagyszerű távoli lövésből, majd három méterről szerzett gólt.

CONMEBOL, vb-selejtezők, 3. forduló: • Bolívia–Ecuador 2–3 • Argentína–Paraguay 1–1 • Brazília–Venezuela 1–0 • Kolumbia–Uruguay 0–3 • Chile–Peru 2–0. Az állás: 1. Brazília 9 pont, 2. Argentína 7, 3. Ecuador és Uruguay 6 (7-5), 5. Paraguay 5, 6. Chile 4 (5-4, 7. Kolumbia 4 (5-5), 8. Peru 1, 9. Venezuela 0 (0-5), 10. Bolívia 0 (3-10)

Az első négy helyezett közvetlenül kijut a 2022-es, katari világbajnokságra, az ötödik pedig pótselejtezőt játszik.