Hary Judit énekművész debütál a Boldogasszony lovagjában

Hary Judit énekművész debütál a Boldogasszony lovagjában
Ismét műsorra tűzte kortárs darabját a Kolozsvári Magyar Opera: a társulat Selmeczi György Boldogasszony lovagja című vígoperáját Novák Eszter rendezésében mutatja be a nagyszínpadon február 28-án, kedd este fél héttől. Az előadást Kulcsár Szabolcs dirigálja, a fogadósné szerepében pedig Hary Judit énekművész debütál – derül ki az opera közleményéből.

„A történet egyszerre szórakoztató, mulatságos és felemelő. A zene emberközpontú, örömet nyújt a kevésbé zeneértő hallgatóknak, de egyszersmind a kulináris áthallásokra és a zenében rejlő humorra nyitott füleknek is. Újabb bizonyíték a nagyközönség számára, hogy a kortárs zene nem egyenlő az élvezhetetlennel. A történet és a mondandó középpontjában (azon felül, hogy sajátos, egyedi kontextusban idézi fel a kultúrtörténetünkben oly fontos Szent László legendáriumot) talán a hit áll, a legnemesebb értelemben vett ügybuzgóság, amely ha elég erős, képes elérni célját, megváltoztatni kicsit a világot” – idézi a közlemény Novák Eszter rendezőt.

Az előadásban Kovács István, Laczkó Vass Róbert, Szilágyi János, Hary Judit (debüt), Antal Lívia, Szabó Levente, Rétyi Zsombor és Peti Tamás Ottó látható. Jegyek kaphatók az opera jegypénztárában hétköznapokon 10 és 14 óra között, valamint kezdés előtt két órával.

Borítókép: Jelenet a Boldogasszony lovagja című előadásból. Fotó forrása: Facebook/Kolozsvári Magyar Opera