Székely

Csaba

Szamosújváron javában zajlanak a karácsonyi előkészületek. A templomokban és imaházakban különféle vallási és kulturális rendezvényeket szerveznek, és mindenütt zajlik az ilyenkor szokásos imahét. E hétvégén, december 9-én, 18.30 órakor a Bábolna utcai római-katolikus (ferences) templomban nem mindennapi élményben lesz részük az egyházzene kedvelőinek.
KultSzínTér
Dél Koreában találkoznak a világ cserkészei augusztus 1-12 között, ahol nem kevesebb, mint négyezer fiatal vesz részt az ottani tevékenységeken.
Közhír
Eddig hazai földön csupán III. ligás együttesekkel játszott barátságos mérkőzést a Dési Egyesülés másodosztályú labdarúgócsapata, a hétvégén a törökországi edzőtáborban már sokkal erősebb ellenféllel került szembe.
Sport
Szokáshoz híven a Szamosújvári Atletic Olimpia klub vezetősége kiértékelte a labdarúgócsapatok idei szereplését.
Sport
Noha csak öt forduló telt el eddig a Kolozs megyei labdarúgó IV. ligában azért már lehet beszélni megyei rangadóról, mármint az első helyezettek közötti mérkőzésről.
Sport
Nem folytatták sikersorozatukat a Désaknai Bányász 1947 labdarúgói a romániai harmadosztály hétvégi ötödik fordulójában. Két győzelem után a csapat szurkolói vártak egy harmadikat is, annál is inkább mivel kedvenceik otthon játszottak a Félixfürdői Lótusz ellen.
Sport
Lebonyolította nyári utolsó barátságos mérkőzését a Dési Egyesülés labdarúgócsapata, Dragoş Militaru edző tanítványai az évadkezdés küszöbén a szomszédos III. ligás Besztercei Glória együttesét fogadták a helyi sétatári stadion pályáján.
Sport
Eredetileg Gyulafehérvárott rendezték volna a Dési Egyesülés–Újszentesi/Dumbrăviţai SK barátságos focimérkőzést, de végül az utolsó pillanatban a két klub vezetői abban egyeztek meg, a találkozót Désen játsszák le.
Sport
Alig telt el négy forduló Kolozs megye labdarúgó IV. ligájában, és már vannak csapatok, amelyek eddigi eredményeiknek köszönhetően lecövekeltek az élen. Érdekesség, hogy a táblázat első három helyét vidéki együttesek foglalják el, ami ritkán történt meg az előző bajnokságok kezdetén.
Sport
Javában készülnek az új idényre III. ligás focicsapataink is. A Dési Szamos már július elején összegyűlt, hogy elkezdje az edzéseket az új idényre.
Sport
Napról napra egyre több az újdonság a Dési Egyesülés labdarúgócsapat háza táján. Ahogy közeledünk a II. liga rajtjához, a Szamos menti klub vezetősége igyekszik erősíteni a játékoskeretet, amely jelenleg 22 tagot számlál.
Sport
Szamosújvárott már hagyományossá vált, hogy minden nyár elején megrendezik a gyermekek számára kiírt teniszversenyt. Így volt ez idén is, amikor a sétatér szélénél található sportkomplexum pályáin immár 11. alkalommal bonyolították le a Rotary Kupával díjazott rendezvényt.
Sport