Halep–Ostapenko döntő a Roland Garroson (FRISSÍTVE FÉRFI EREDMÉNYEKKEL)

Halep–Ostapenko döntő a Roland Garroson (FRISSÍTVE FÉRFI EREDMÉNYEKKEL)
Bejutott Simona Halep a francia nyílt teniszbajnokság, a Roland Garros-i salakpályás Grand Slam döntőjébe, miután három szettben legyőzte csütörtökön a cseh Karolína Plískovát.

Bár nem a legjobb formáját hozta a világranglista harmadik helyén álló Plískova ifjabb iker ellen (Karolína két perccel fiatalabb, mint Krystina), Halepnek két óra alatt sikerült nyernie.

A harmadikként kiemelt konstancai teniszező 2014 után így ismét döntőt játszhat a Roland Garroson, akkor az orosz Maria Sarapova elhódította előle a serleget. Ezenkívül Halep kétszer jutott még be Grand Slam-elődöntőbe (2014-ben Wimbledonban és 2015-ben a US Openen), de egyik alkalommal sem sikerült nyernie.

A Roland Garros szombati, 16 órakor kezdődő fináléjában Jelena Ostapenko lesz a román teniszező ellenfele. A világranglista 47. helyén álló, 20 éves lett játékos a Svájcot képviselő Bacsinszky Tímeát búcsúztatta az elődöntőben, szintén háromjátszmás győzelemmel. Halep és Ostapenko korábban nem találkozott egymással. A román lány 25. WTA-torna döntőjét vívja (15-ször nyert, legutóbb idén Madridban), a lett háromszor volt finalista, de még egyszer sem nyert tornát. Érdekesség: mindkét játékos csütörtökön ünnepelte születésnapját, Bacsinszky 28-at töltött.

A döntőbe jutásért 1 060 000 eurós pénzdíj és 1300 világranglistapont, a tornagyőzelemért pedig 2 100 000 eurós csekk és 2000 WTA-pont jár.

Amennyiben Simona Halep megnyeri a Roland Garros döntőjét, átveszi az első helyet a világranglistán.

Eredmények, női elődöntő: Ostapenko (lett)–Bacsinszky (svájci, 30) 7:6 (4), 3:6, 6:3; Halep (3.)–Ka. Plískova (cseh, 2.) 6:4, 3:6, 6:3.

Egy napon két mérkőzést is megnyert a Nicola Kuhn, Piros Zsombor (spanyol, magyar, 1.) páros a juniorok küzdelmében. Miután 2:6, 6:3, 10–5 arányban túljutott a japán Toru Horie, Juta Simizu kettősön, a Ryan Nijboer, Alexandre Rotsaert (holland, amerikai) duó legyőzésével az elődöntőbe jutottak.

A viadal honlapja szerint a januári Australian Open egyéni korosztályos bajnoka a spanyol Nicola Kuhn oldalán az első szettet némi meglepetésre 6:4-re elveszítette a nem kiemelt kettőssel szemben, ezt követően azonban előbb 27 perc alatt egyenlített (6:3), majd a döntő rövidítést 10–5-re nyerte meg.

Az elsőként rangsorolt Pirosék az elődöntőben a Sam Riffice, Gianni Ross amerikai duóval mérkőzrek. Az elsőként rangsorolt Pirosék pénteken az elődöntőben a Sam Riffice, Gianni Ross amerikai duóval mérkőztek, és két 6:4-es szettel 70 perc játék után döntőbe jutottak. A fináléban ismét amerikai ellenfelük lesz Vasil Kirkov és Danny Thomas személyében.

A 17 éves magyar játékos egyesben szerdán a nyolcaddöntőben búcsúzott.

További eredmények, férfi elődöntő: Wawrinka (svájci, 3)–Murray (brit, 1.) 6:7 (6), 6:3, 5:7, 7:6 (3), 6:1; Nadal (spanyol, 4)–Thiem (osztrák, 6.) 6:3, 6:4, 6:0.