Ha hétvége, akkor szabadtéri bábelőadás

Ha hétvége, akkor szabadtéri  bábelőadás
Hétvégén ismét két előadással várja közönségét a Puck Bábszínház: július 11-én, szombaton a Jancsi és Juliska, 12-én, vasárnap pedig az Apolodor könyve (Carteacu Apolodor) című előadás tekinthető meg a Bánffy-palota udvarán. Mindkettő délelőtt 11 órakor kezdődik, jegyeket pedig a kezdés előtt lehet vásárolni egységes, 10 lejes áron.

Jancsi és Juliska egy reggel arra ébrednek, hogy édesapjuk bejelenti: vásárra kell vinnie a kiskecskét, hogy adósságait kifizethesse. A búslakodó gyerekeket Csipet, az erdei manócska lepi meg, aki egy titokzatos versike segítségével kincshez juttatná két kis barátját. Történetüket a Vasorrú Bába bonyolítja, Csipet manó és Döme mackó pedig mindent megtesz a gyerekek megmentéséért, végül Juliskának sikerül megszabadulnia a gonosz szipirtyótól. Az előadás rendezője Varga Ibolya, előadják: Giriti Réka, Pünkösti Laura, Urmánczi Jenő, György László, Kötő Áron, Csortán Márton.

A Mona Marian által rendezett Apolodor könyve a címszereplő pingvin kalandos útját kíséri végig. Az előadás látványvilágát Epaminonda Tiotiu tervezte, akinek bábszínházi munkáiból július 8. és 26. között kiállítást szerveznek a Bánffy-palotában.

A bábelőadásokra érkező nézők száma nem haladhatja meg az 50 személyt, fertőtlenítés és testhőmérséklet mérés érdekében pedig ajánlott félórával korábban érkezni. A szervezők kérik a résztvevőket, hogy legyen náluk szájmaszk és tartsák be a biztonsági előírásokat. Amennyiben az időjárási viszonyok nem teszik lehetővé az előadás megtartását, a már megvásárolt jegyek felhasználhatók egy másik alkalommal.

(Borítókép: jelenet a Jancsi és Juliska című előadásból. Fotó: Puck Bábszínház)