Ünnepi műsorral és online előadásokkal várja közönségét a Puck

Ünnepi műsorral és online előadásokkal várja közönségét a Puck
Verses műsorral készülnek a január 22-i magyar kultúra napja alkalmából a kolozsvári Puck Bábszínház magyar tagozatának tagjai, valamint virtuális színházlátogatásra is lehetőséget kínálnak közönségüknek, hiszen minden szombaton és hétfőn online előadásokat tesznek elérhetővé a társulat Facebook-oldalán – www.facebook.com/kolozsvaripuckbabszinhaz.

Január 18-án, hétfőn, 18.00 órától látható az Urmánczi Jenő által rendezett Ha én lennék Mátyás király című előadás, amelyet szombaton, 23-án is megtekinthetnek az érdeklődők 11.00 órától.

Január 22-én, 18.00 órától szintén a Facebook-oldalon lehet követni a magyar kultúra napja alkalmából összeállított ünnepi műsort, amelyben a bábszínház színészei kortárs, Kolozsvárhoz kötődő költők gyerekverseit adják elő.

A hónap utolsó hetében a Varga Ibolya által rendezett Csipike című előadást láthatja a közönség 25-én, hétfőn, 18.00, valamint 30-án, szombaton, 11.00 órától.

A bábszínház román tagozata is online produkciókkal várja nézőit Facebook-oldalán – www.facebook.com/teatruldepapusi.puck –, valamint a Puck honlapján – teatrulpuck.ro.

Legkorábban január 15-én, a román kultúra napján jelentkeznek a Könnycsepp királyfi (Făt Frumos din lacrimă) című mesével, amelyet a bábszínház honlapján követhetnek az érdeklődők Ramona Atănăsoaie előadásában.

Keddenként folytatódik az AudioPuck elnevezésű projekt, amelyben a színészek által felolvasott meséket a honlapon hallgathatják meg az érdeklődők.

Január 19-én Az angyalok utcája (Strada cu îngeri) című előadás látható 18.00 órától Decebal Marin rendezésében, a produkciót pedig vasárnap, 24-én újra meg lehet tekinteni 11.00 órai kezdettel.

Végül pedig A kiskakas gyémánt félkrajcárja (Punguța cu doi bani) című előadás látható 26-án 18.00, valamint 31-én 11.00 órától a román tagozat előadásában.

(Borítókép: Január utolsó hetében a Csipike című előadást is láthatják az érdeklődők. Fotó: Puck Bábszínház)