Évkezdő előadások a Puck Bábszínházban

Évkezdő előadások a Puck Bábszínházban
Szombaton, január 8-án látható az év első előadása a kolozsvári Puck Bábszínházban: a magyar tagozat igazi téli mesével, A csuka parancsára című előadással várja nézőit, amely január 12-én, szerdán is megtekinthető.

Január 8-án, szombaton a megszokott délelőtt 11 órás kezdéssel tekinthető meg a Balló Zoltán által rendezett A csuka parancsára című előadás, amely az egyik legismertebb orosz népmese alapján készült. A történet főhőse, a rettenthetetlen Jemeljuska nem ismer lehetetlent. Életben hagyja a csukát, aki varázsszavakkal hálálja meg a jószívű cselekedetet, a varázsszavak segítségével pedig a főhős díszes bundába öltözteti édesanyját, megvendégeli az erdő állatait, tavaszt varázsol az orosz télbe, megnevetteti a Sosemmosolygó cárkisasszonyt, aztán hazaviszi boldog aráját az erdei „díszes” kunyhóba. Mindezt könnyedén, tangóharmonikázva, mókázva teszi – kedvét sose szegi semmiféle akadály.

Az előadást Varga Ibolya újította fel, a bábokat és a díszletet Wallner Günter tervezete, előadja Urmánczi Jenő, Giriti Réka, Pünkösti Laura, Csortán Márton, Balogh Dorottya, György László, Kötő Áron és Domokos Szabolcs. Ajánlott alsó korhatár 4 év.

A bábszínház román tagozata vasárnap, január 9-én 11 órától, valamint 12.30-tól frissen bemutatott, nonverbális produkcióval várja az érdeklődőket: a Pălăria buclucașă (A nyughatatlan kalap) Rachel Warr előadása, amely családról és összetartozásról szól, így kicsiknek és nagyoknak egyaránt szórakozást kínál.

A bábszínházi előadásaira továbbra is lehet előzetesen helyet foglalni a https://puckpuppettheatre.eventbrite.com címen. A lefoglalt jegyek előadáskezdés előtt válthatók ki a bábszínház pénztárában.

(Fotó: Puck Bábszínház)