Főtéri koncertek és népi játékok a 22. Szent István-napi Néptánctalálkozón

Az Üver zenekar Hangszermesékkel érkezik

Főtéri koncertek és népi játékok a 22. Szent István-napi Néptánctalálkozón
A Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány, a Szarkaláb Néptáncegyüttes és a SzINT Kulturális Egyesület az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány társszervezésében augusztus 19-21 között idén is megszervezi, immár huszonkettedik alkalommal, a Szent István-napi Néptánctalálkozót, amely a kezdetektől a magyar keresztény államalapításra és államalapító szent királyunkra kíván emlékezni a Kárpát-medencei magyar közösségek, valamint az európai kisebbségek, népcsoportok és regionális kultúrkörök népzenei és néptánc hagyományaival.

Az idei rendezvény a jelenlegi járványügyi szabályozások miatt rendhagyó lesz, a már megszokott nemzetközi kisebbségi seregszemle helyett a fesztivál helyi partnerzenekarainak koncertjeit, előadásait láthatja, hallgathatja majd a közönség a Kolozsvár főterén felállított színpadon. A koncertek mellett a már megszokott gyerekprogram-sorozat várja majd a kicsiket tematikus népi játszóházakkal.

Tekintettel arra, hogy rendhagyó módon, a létszámkorlátozások miatt, minden programpontra külön kell regisztrálni, a szervezők kérik, kövessék figyelemmel a Heltai Folk Center Facebook oldalán meghirdetett eseményekben leírt teendőket! Minden kedves érdeklődőt, kicsit, nagyot és családot egyaránt szeretettel várnak rendezvényeikre!

Augusztus 19-én, szerdán 10 órakor Vót eccer, hol nem vót, há vót eccer címmel mesedélelőtt kezdődik a Tekergősökkel a Főtéren. 13 órakor a Tokos zenekar egyórás koncertje kezdődik ugyanitt Muzsika a Főtéren címmel. 15-17 óra között kalotaszegi népi játszóházat szerveznek a Heltai Folk Centerben (Mikó/Clinicilor u. 18).

Augusztus 20-án, csütörtökön 10 órakor a Folker együttes mutatja be Eszes Gyurka és az Ezmók. Moldvai csángó népzene gyerekeknek című lemezét a Főtéren. 13 órakor a Rezeda és Donát zenekarok koncerteznek ugyanitt. 15 -17 óra között mezőségi népi játszóházat szerveznek a Heltai Folk Centerben.

Augusztus 21-én, pénteken 10 órakor az Üver zenekar Hangszermeséit lehet meghallgatni a Főtéren. 13 órakor az Ördöngös zenekar koncertezik a Főtéren. 15-17 óra között felcsíki népi játszóházat szerveznek a Heltai Folk Centerben.