Film és Média Napokat szervez a BBTE Magyar Film és Média Intézete

Film és Média Napokat szervez a BBTE Magyar Film és Média Intézete
Első alkalommal szervezi meg május 13. és 15. között a Film és Média Napokat az újonnan megalakult Magyar Film és Média Intézet, amely – a tudomány-népszerűsítés mellett – nagy hangsúlyt fektet a mozgóképes szakma gyakorlati megismertetésére is.

Az online rendezvény során olyan művészek, kutatók és szakemberek szólalnak meg, akik kimagasló szakmai eredményeket értek ela fotográfia, a filmművészet és a média területén.

Az Intézet rangos filmes alkotókkal szervez beszélgetést, mint például Reisz Gábor filmrendező és forgatókönyvíró, aki a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan (2014) és Rossz versek (2018) című filmjeivel vált közismertté a hazai és nemzetközi szakma és közönség számára.

Röhrig Géza Kossuth-díjas magyar színész, író, költő, a Saul fia című Oscar-díjas film főszereplője mesél majd többek között arról, hogy mit jelent kivándorolt magyarként egy newyork-i filmszínész életét élni.

Tudománynépszerűsítő előadást tart Keszeg Anna kultúrakutató, a BBTE Kommunikáció, Közkapcsolatok és Reklám Intézetének tanára, aki a zárt terekben játszódó televíziós sorozatokat vizsgálja, mint a Terápia, a Criminal vagy éppen a The Circle-valóságshow.

Az esemény keretében további szakmai beszélgetésekre kerül sor Dorel Găinaval, Kolozsvár közismert fotóművészével, Márkus András kreatív ügynökség stratégiai vezetőjével és a Kolozsvári Televízió FECNI diákműsorának alkotóival.

A rendezvényen bemutatkoznak a BBTE volt Film és Média szakos hallgatói is, akik különböző hazai és nemzetközi fotó- és filmfesztivál díjainak büszke tulajdonosaiként ma már a szakmában dolgoznak. A Film és Média Napok követői részt vehetnek filmvetítésen és díjátadással egybe kötött Showreel-szemlén. A részletes program elérhető a BBTE Magyar Film és Média Intézete Facebook-oldalán megosztott eseményen.

A rendezényre online kerül sor a Zoom felületen, valamint élőben követhető az intézet hivatalos Facebook-oldalán is (facebook.com/bbtefilm).