Európa Liga: Nápolyban és Frankfurtban is izgalmas visszavágó várható

Európa Liga: Nápolyban és Frankfurtban is izgalmas visszavágó várható
A múlt heti első mérkőzések eredményei alapján Nápolyban és Frankfurtban alakulhat izgalmasan a negyeddöntő csütörtöki visszavágója a labdarúgó Európa Ligában.

Az SSC Nápoly idegenben 2–0-ra kikapott az Arsenaltól, de minden bizonnyal mindent egy lapra feltéve rohamozni fog a győzelemért és továbbjutásért, mivel az olasz bajnoki címről már lemondott, az Olasz Kupából is kiesett, így az EL az egyetlen sorozat, amelyben még nyerhet. A dél-olasz csapatnak ugyanakkor nem szabad ész nélkül támadnia, mivel ha gólt kap, akkor már négyet kellene szereznie az elődöntőbe jutáshoz.

Az Ágyúsok ebben a szezonban idegenben nem szerepelnek túl fényesen, a Premier League-ben 16 meccsükből mindössze hatot nyertek meg, ráadásul az EL kieséses szakaszában mindkétszer alulmaradtak vendégként, előbb Boriszovban 1–0-ra, majd a Rennes otthonában 3–1-re.

Az Eintracht Frankfurtnak is kétgólos hátrányt kellene ledolgoznia a Benficával szemben, csakhogy a 4–2-es kudarc miatt a 2–0 és a 3–1 is neki lenne kedvező. A két együttes alapvetően támadó felfogásban futballozik, így ismét egy több gólos, látványos összecsapás várható. A német gárda saját közönsége előtt kifejezetten eredményes, ugyanis az EL-ben öt hazai találkozójából négyet megnyert, egyszer döntetlent játszott: a Laziót 4–1-re, az Apollont 2–0-ra, az Olympique Marseille-t 4–0-ra, a Sahtar Donyecket pedig szintén 4–1-re verte, a kivételt az Internazionale elleni gól nélküli döntetlen jelenti a nyolcaddöntőben.

A papírforma szerint a Chelsea-nek és a Valenciának nem lehet gondja a továbbjutással, mivel már idegenben előnyt szereztek: előbbi a Slavia Praha vendégeként 1–0-ra, míg utóbbi a hozzá hasonlóan spanyol Villarreal otthonában 3–1-re győzött.

Az Európa Liga negyeddöntős visszavágói román idő szerint 22 órakor kezdődnek.

A program: • Chelsea (angol)–Slavia Prága (cseh) – az első mérkőzésen: 1–0; élőben közvetíti a DigiSport2 és Telekom Sport2 tévéadó • Eintracht Frankfurt (német)–Benfica Lisszabon (portugál) – 2–4; Look Sport, DigiSport4 és Telekom Sport4 • Valencia CF (spanyol)–Villarreal (spanyol) – 3–1; DigiSport3 és Telekom Sport3 • SSC Nápoly (olasz)–Arsenal (angol) – 0–2; Look Plus, DigiSport1 és Telekom Sport1.