Bajnokok Ligája: csoportrangadó Nápolyban

Bajnokok Ligája: csoportrangadó Nápolyban
A Real Madrid nápolyi vendégjátéka emelkedik ki a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi programjából, ezen a C-csoport két favoritja csap össze.

A BL-rajt mindkét együttesnek jól sikerült két hete. Az első fordulóban a nápolyiak a portugál Braga vendégeként nyertek 2–1-re, míg a 14 BL-diadallal csúcstartó madridi gárda 1–0-ra verte a sérüléséből lábadozó Schäfer András csapatát, a német 1. FC Union Berlint. A hazai bajnokságban a Real volt eddig meggyőzőbb, hét meccséből hatot nyert és vezeti a spanyol La Ligát, a Serie A-ban címvédő SSC Nápoly ugyanakkor szeptember első felében botladozott, egy vereség és két döntetlen követte egymást, a múlt héten viszont már az előző idénybeli formáját idézte a csapat, és az Udinesének, majd a Leccének is négy gólt lőve győzött.

Az esélyek így kiegyenlítettnek tűnnek, még úgy is, hogy a délolasz együttesnél a pontvesztések nem várt feszültséget teremtettek. A csapat sztárjátékosa, a nigériai Victor Osimhen ugyanis a Bologna elleni 0–0-s mérkőzésen előbb büntetőt hibázott, majd lecserélésekor szóváltásba keveredett edzőjével. Napokkal később a klub TikTok-csatornájára olyan videó került ki, amelyben kifigurázták őt, amire válaszul a futballista menedzsere jogi lépésekkel fenyegette meg a csapatot, Osimhen pedig szinte az összes olyan fotóját levette közösségi oldalairól, amelyen Nápoly-mezben volt. A kedélyek mostanra megnyugodtak, a csapat ugyanis legutóbbi két meccsén simán nyert, a Serie A tavalyi gólkirálya pedig mindkét találkozón eredményes volt.

A két csapat kétszer találkozott a Bajnokok Ligájában: a 2016–2017-es szezon nyolcaddöntőjében a madridiak hazai pályán és idegenben is 3–1-re győztek és jutottak tovább.

A csoport másik mérkőzésén az Union Berlin a Bragát fogadja és mindkét csapatnak nagy szüksége lenne a győzelemre, ha továbbjutási reményeket dédelget.

Az A-csoportban a favorit Bayern München, amelynek Lőw Zsolt a másodedzője, kedden az FC Koppenhága vendégeként lép pályára, és ha nem kap ki Dániában, sorozatban a 17. idegenbeli csoportmeccsét vívja meg veretlenül, amivel beállítaná az FC Barcelona 2006 és 2012 között elért rekordját. A bajor gárda összességében 35 mérkőzés óta nem kapott ki a BL csoportkörében. Legutóbb 2017 szeptemberében, a francia Paris Saint-Germain tudott győzni ellene.

A nyitókörben a Bayern fordulatos meccsen verte 4–3-ra a Manchester Unitedet, amely egyre mélyebb gödörbe kerül. Az angol Premier League-ben legutóbbi négy mérkőzéséből hármat elveszített, szombaton a Crystal Palace győzte le, így már csak a játékosok önbizalmának növelése miatt is kötelező győznie kedden a vendég török Galatasaray Isztambul ellen.

A B-csoportban az első helyre toronymagas esélyes angol Arsenal a holland PSV 4–0-s kiütését követően a második körben a francia RC Lens vendégeként lép pályára.

A D-csoport első meccsein meglepetésre az előzetesen talán leggyengébbnek tartott az osztrák Red Bull Salzburg tudott győzni, a favorit Milánói Internazionale döntetlent ért el a spanyol Real Sociedad otthonában. A kék-feketék ezúttal hazai pályán a portugál Benfica Lisszabon ellen javíthatnak, míg a Salzburg a Sociedadot fogadja.

A keddi program, Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló (a mérkőzések – két kivétellel – 22 órakor kezdődnek):

A-csoport: • Manchester United (angol)–Galatasaray Isztambul (török) – élőben közvetíti a DigiSport2, az Orange Sport2 és Prima Sport3 tévéadó • FC Koppenhága (dán)–Bayern München (német) – DigiSport4, Orange Sport4 és Prima Sport5.

B-csoport: • RC Lens (francia)–Arsenal (angol) – Prima Sport4 • PSV Eindhoven (holland)–FC Sevilla (spanyol).

C-csoport: • 1. FC Union Berlin (német)–Braga (portugál) – 19.45-kor, DigiSport2, Orange Sport2 és Prima Sport2 • SSC Nápoly (olasz)–Real Madrid (spanyol) – DigiSport1, Orange Sport1 és Prima Sport1.

D-csoport: • Red Bull Salzburg (osztrák)–Real Sociedad (spanyol) – 19.45-kor, DigiSport1, Orange Sport3 és Prima Sport1 • Milánói Internazionale (olasz)–Benfica Lisszabon (portugál) – DigiSport3, Orange Sport3 és Prima Sport2.