Enescu-fesztivál – Kolozsváron is lesznek koncertek

Enescu-fesztivál – Kolozsváron is lesznek koncertek
Idéntől kezdve még jobban kiterjesztik a George Enescu Nemzetközi Fesztivált, Bukaresten kívül Kolozsváron, Temesváron, Iasi-ban, Nagyszebenben, Marosvásárhelyen, Bákóban, Bârladon, Târgovişten, Szatmárnémetiben és Piatra Neamţon is szerveznek koncerteket – tájékoztattak közleményükben a szervezők. A fesztivál előző kiadásán összesen 7 városban szerveztek koncertet.

– Az országban összesen 24 koncertet szervezünk, kétszer annyit, mint tavaly. A nemzetközi sikerű művészek és zenekarok, mint Elisabeth Leonskaja, David Grimal, La Grande Chapelle Madrid, Anna Tifu, Kamerata Baltica, Charles Richard Hamelin, fiatal, kiemelkedő nemzetközi hegedű- és zongoraversenyeken díjazott tehetségek, mint Nobuyuki Tsujii és Ziyu He a helyi filharmóniákkal közösen fognak koncertetek, kamarazene esteket adni. A koncerteket Gabriel Bebeşelea, Lera Auerbach, Jayce Ogren, Cristian Lupeş, Marco Angius, Adrian Petrescu vagy Brad Lubman fogja dirigálni – részletezték a szervezők.

A Bukarestben zajló 84 koncertről sem maradnak le azok, akik nem a fővárosban laknak, azokat ugyanis élőben közvetítik a szervezők a fesztivál weboldalán (www.festivalenescu.ro).

– Partnereinkkel közösen sikerült már 2015-től kezdődően elvinni a fesztivált más városok zenekedvelő közösségéhez is. Akkor három várost sikerült „megcélozni”, most már 11-nél járunk – olvasható a közleményben.

A 24. George Enescu Nemzetközi Fesztivál augusztus 31. és szeptember 22. között zajlik, a szervezők összesen 104 koncerttel készülnek, a bukaresti színpadokon 2500, ötven különböző nemzetet képviselő zenész fog fellépni. A fesztivál 34 premierrel is készül, 25 zenész és 9 zenekar a rendezvényen hallható először Romániában.

Részletes információk elérhetőek a www.festivalenescu.ro weboldalon.