Elrajtolt a Virágos Kolozsvár verseny

Elrajtolt a Virágos Kolozsvár verseny
A Kolozsvári Városszépítő Egylet második alkalommal hirdette meg tegnapi sajtótájékoztatóján Virágos Kolozsvár versenyét, amelynek keretében arra ösztönzi Kolozsvár lakosságát, hogy virágokkal borítsák be ablakaikat, teraszaikat, homlokzataikat, és vegyenek részt a külvárosi és tömbházak előtti zöldövezetek gondozásában.

„Tekintettel arra, hogy közel negyven pályázót regisztráltunk előző évben, elmondhatjuk, hogy a kolozsváriak nyitottak voltak a kezdeményezésünk iránt. Ennek örömére úgy döntöttünk, hogy idén is folytatjuk a tavaly elkezdett munkát, remélve, hogy idén legalább kétszer annyian fognak versenybe szállni virágba öltöztetett ablakaikkal, házaikkal. Határozottan hisszük, hogy néhány év múlva a város büszkén viselheti a Virágos Főváros megnevezést. Ennek érdekében idén több intézményhez, céghez akarjuk eljuttatni felhívásukat annak érdekében, hogy székhelyük homlokzatát virágokkal díszítsék fel" – mondta a sajtótájékoztatón Szenkovics Dezső, a Kolozsvári Városszépítő Egylet elnöke.

A Virágos Kolozsvár verseny május 15-től július 31-ig tart, ebben az időszakban minden kolozsvárinak lehetősége van pályázni saját virágos projektjével. A pályázónak a www.varosszepito.ro oldalra kell feltöltenie maximum öt fényképet a saját virágairól. A verseny idején a résztvevők kedvezményesen vásárolhatnak virágokat a projekt hivatalos partnerétől, a Csillagocska Farmtól (Ferma Steluța). A 20%-os vásárlási kedvezményt biztosító utalványokat a Kolozsvári Városszépítő Egylet székhelyéről lehet átvenni (Szentegyház utca [Iuliu Maniu u.], 2-es szám, első emelet, 5-ös lakrész).

A beérkező virágos pályázatokat a zsűri négy kategóriában díjazza majd: kiválasztják a legszebb homlokzatot, a legszebb ablakot, a legszebb erkélyt és a legszebb kertet, de különdíjakkal is készülnek.

A nyertes pályázók nevét szeptember elején hozzák nyilvánosságra, majd ezt követően ünnepélyes díjátadót szerveznek. A versenymunkák elbírálása során a zsűri figyelembe veszi a virágok elrendezését, a színhasználatot, az ültetett virágok sokféleségét, valamint azt, hogy az elrendezés milyen összhangban van környezetével.