Egy román állampolgár is életét veszítette az izraeli támadásokban

Egy román állampolgár is életét veszítette az izraeli támadásokban
Egy izraeli állampolgársággal is rendelkező, az izraeli hadseregben szolgáló román állampolgár is életét veszítette az izraeli támadásokban - közölre ma a News.ro jelentése szerint a külügyminisztérium.

A hírportál szerint a bukaresti külügyi tárca üzenetben számolt be az izraeli hadseregben szolgáló, izraeli-román kettős állampolgár haláláról az X közösségi platformon. Mint írták, mélységesen elszomorítja őket a hír, és részvétüket fejezték ki az áldozat családjának. Hangsúlyozták továbbá, hogy Románia szolidáris Izraellel ezekben a nehéz időkben.

Luminiţa Odobescu külügyminiszter hétfőn a Digi 24 hírportálnak elmondta: eddig mintegy 800 román állampolgár kérte a kimenekítését Izraelből és mintegy 100 a Gázai övezetből, utóbbiak vegyes nemzetiségű családok tagjai.

Hétfő reggelig mintegy 800 román állampolgárt szállítottak haza, de a miniszter szerint még sokan vannak várólistán. Elmondta: becsléseik szerint további 800 román állampolgár lehet a zsidó államban, és mindent megtesznek, hogy mielőbb kimenekítsék őket.

A román állampolgár halálhírét a Várnában tartózkodó Marcel Ciolacu kormányfő is megerősítette, aki nyomatékosan elítélte az Izrael elleni támadást, és részvétét fejezte ki az áldozatok családjának.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Határrendőröket sebesítettek meg migránsokat szállító embercsempészek szerda hajnalban egy rajtaütés során, a hatóságok több figyelmeztető lövést is leadtak – közölte az Agerpres hírügynökséggel a román határrendészet temesvári regionális parancsnoksága. 

Belpol