Drámai hosszabbítás után 11-esek döntöttek az Inter–Lazio kupameccsen

Drámai hosszabbítás után 11-esek döntöttek az Inter–Lazio kupameccsen
Az SS Lazio bejutott a legjobb négy közé a labdarúgó Olasz Kupában, miután a negyeddöntőben büntetőkkel diadalmaskodott a Milánói Internazionale vendégeként.

A gól nélküli rendes játékidőt követően a hosszabbításban, a 108. percben Ciro Immobile megpattanó lövésével szerzett vezetést a Lazio, az Inter azonban Mauro Icardi révén a ráadás ráadásának ötödik percében büntetőből egyenlített.

A 11-es párbajban döntetlen állásnál az utolsó párban a milánóiaknál Radja Nainggolan rontott, a túloldalon viszont Lucas Leiva nem hibázott.

A rómaiaknál Ştefan Radu hátvéd gyakorlatilag végigjátszotta a találkozót, a román idegenlégiós a 124. percben vitatkozás miatt megkapta a második sárga lapot, így a büntetőrúgásoknál nem állhatott a csapata rendelkezésére.

Eredmények, negyeddöntő: • Milánói Internazionale–Lazio 1–1 – 11-es rúgásokkal: 3–4. Kedden játszották: • AC Milan–SSC Nápoly 2–0. Szerdán játszották: • Atalanta Bergamo–Torinói Juventus 3–0 • Fiorentina–AS Róma 7–1. Az elődöntőben: Milan–Lazio és Atalanta-Fiorentina.

Az elődöntő már oda-visszavágós lesz, a mérkőzések hivatalos időpontja február 27. és április 24. A döntőt május 15-én a római Olimpiai Stadionban rendezik.