Drágul a szemétszállítás, a buszjegy és a -bérlet

Drágul a szemétszállítás, a buszjegy és a -bérlet
A Kolozsvári Tanács tegnapi ülésén megszavazta azokat a határozattervezeteket, amelyeknek megfelelően júliustól drágul a városban a szemétszállítás: az eddigi 14,43 lej helyett a magánszemélyek 15,16 lejt fizetnek majd havonta. A tanácsosok jóváhagyták a Kolozsvári Tömegközlekedési Vállalat által igényelt árnövekedést is. Az eddigi ötlejes buszjegy hat lejbe fog kerülni, az egy vonalra érvényes havi bérlet hetven lej helyett kilencven lej lesz. A tanácsülésen szóba került és a különféléknél többen felszólaltak azért, mert egy májusi oktatási minisztériumi rendelet értelmében a bölcsődék kikerülnek a polgármesteri hivatalok hatásköréből, és átkerülnek a szaktárcáéba, ez pedig alkalmazottak elbocsátását és a fizetések legalább harminc százalékos csökkentését vonná maga után. Hosszú és éles vita alakult ki a kolozsvári körgyűrű miatt is: egykori USR-s minisztert hibáztattak a liberálisok.

Visszatértek a „régi szép idők” a Kolozsvári Tanács ülésein, miután a június hetedikei rendes tanácsülés négy és fél órát tartott. Nem csak a hatvan napirendi pont miatt fordulhatott ez elő, hanem azért, mert a különféléknél a bölcsődék alkalmazottainak nehéz helyzete miatt több érintett is felszólalt.

Többet fizetünk a hulladék elszállításáért

Amint az várható volt, a két kolozsvári szemétszállító cég által kért áremelkedés miatt az USR-PLUS és a szociáldemokrata (PSD-s) tanácsosok élénken tiltakoztak. A városi testület ellenzéki tanácsosai kifejtették: a kolozsváriaknak kétszer kell „bűnhődniük” szemét ügyben, hiszen nem működik az Integrált Hulladékgyűjtő Központ (CMID), és a hiányos szolgáltatásért is egyre nagyobb árat kérnek. Nem beszélve arról, hogy a lakosság szeme láttára szállítják el ömlesztve a szelektíven gyűjtött hulladékot a szemetesek. Arra is rávilágítottak, hogy a két szemétszállító cég egy 2018-ban megkötött szerződésre hivatkozva kéri az áremelést, amely szerződések idén érvényüket vesztik a 2018-ban megszabott rendelkezések szerint. Emil Boc  polgármester is elismerte, hogy nem elégedett a szemétszállítással, ám minőségi ugrás tapasztalható e téren az elmúlt évekhez képest, majd azzal „vigasztalta” a tanácsosokat, hogy ősszel új szerződéseket köt az önkormányzat, de még nem tudni, hogy kivel és milyen áron. Az viszont biztos, hogy júliustól kezdődően minden kolozsvári lakos az eddigi havi 14,43 lej helyett 15,16 lejt fog fizetni. A határozattervezetet 18 igen szavazattal hagyta jóvá a liberális többségű tanács.   

Július elsejétől drágít a CTP

Egy másik drágítás, amely szinte mindannyiunkat érint, az a Kolozsvári Tömegközlekedési Vállalat (CTP) által igényelt tarifanövelés. Szintén az USR-s tanácsosok nehezményezték, hogy a vállalat nem hatékony és drágább más erdélyi városok hasonló vállalkozásaihoz képest. Az ellenzéki tanácsosok azt mondták: olyan körülmények között, hogy a CTP egy havi bérlete drágább, mint egy gépkocsi egyéves parkolási bérlete, ne várják, hogy az emberek a CTP-t válasszák a saját kocsijuk helyett. Hiába vezette be a polgármesteri hivatal az ingyenes zöld pénteket, az csak a buszjeggyel utazóknak kedvez, a bérleteseknek nem. A határozatban az is szerepel, hogy a buszjegy eddigi árába belefoglalt speciális illetéket az új ár már nem fogja tartalmazni. De nem azért, mert a vállalat megkímélné ettől az utasokat, hanem mert az időközben eszközölt törvénymódosítás miatt ezt az illetéket már nem lehet buszvásárlásra fordítani. A speciális illetéket 2014-ben léptették életbe, és az volt a célja, hogy a buszjegy árába belefoglalt illeték összegét a CTP visszautalta a polgármesteri hivatalnak, az pedig korszerű buszvásárlásra fordította ezt az összeget. A speciális illeték egyik előnye az ÁFA-mentessége volt. A tanácsülésen részt veveő Liviu Neag, a CTP igazgatója elismerte, hogy az energiaárak emelkedése miatt a vállalatot az elmúlt hónapban több milliós veszteség érte.

Az új díjszabások szerint július elsejétől az egy utazásra feljogosító jegy 2,50 lej helyett 3 lejbe kerül, a két utazásra feljogosító 5 lejes jegy pedig 6 lejbe. A harminc percig érvényes jegy 2,50 lejről 3 lejre drágul, a hatvan percig érvényes jegy pedig öt lejről hat lejre. A bérletek ára a következő lesz: az egy napig minden vonalra érvényes bérlet 14 lej helyett 20 lejbe fog kerülni, a három napos bérlet ára 23 lejről 33 lejre nő. A havi bérletek ára a következőképpen alakul: az egy vonalra érvénye bérlet 70 lej helyett 90 lej lesz; a két vonalra érvényes bérlet 95 lejről 122 lejre drágul, a névre szóló minden vonalra érvényes bérlet 138 lej helyett 177 lejre, míg a nem névre szóló minden vonalra érvénye bérlet 168 lejről 214 lej lesz. A heti bérletek árai a következők: egy vonalra 26 lej (20 lej helyett), két vonalra 41 lej (32 helyett), minden vonalra 57 lej (45 lej helyett). A nyugdíjasok számára kibocsátott, minden vonalra érvényes havibérlet 78 lej lesz (62,10 lejről), az egy vonalra érvényes havibérlet 40 lej lesz (31,50 lej helyett). Az egyetemi hallgatók és doktorandusok 120 utazásra feljogosító bérlete 88 lej lesz (70 lej helyett) stb.

Kilátástalan helyzetben a bölcsődék

A kolozsvári bölcsődék alkalmazottai japánsztrájkot hirdettek, mivel egy májusban kihirdetett jogszabály miatt a bölcsődék átkerülnek a polgármesteri hivatalok hatásköréből a tanügyminisztériuméba. Ez pedig azt is jelenti, hogy a közoktatási alkalmazottak alacsonyabb bérrácsát alkalmazzák, ami legalább harminc százalékos bércsökkenést jelent. Emil Boc elmondta: a fent említett rendelet miatt a polgármesteri hivatal nem tudja pótolni a bölcsődei alkalmazottak esetében a kieső részt, és fennáll az a veszély is, hogy a bölcsődék adminisztratív személyzetét minimálisra csökkentik. A különféléknél több bölcsődei alkalmazott szólalt fel, akik a polgármestert támadták, és nagyon nehezen értették meg, hogy a polgármester az ő oldalukon áll, és azt szeretné, ha a bölcsődék visszakerülnének  a polgármesteri hivatal hatáskörébe.

Kisebb vita kerekedett Boc és Alexandra Oană USR-s tanácsos között is, mivel Boc azt mondta: az oly nagyon szükséges kolozsvári körgyűrűt Cătălin Drulă volt szállításügyi miniszter törölte az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) projektjei közül, mert tárcavezetőként kevésbé fontos projektek megvalósítását tartotta szem előtt.