Kiválthatók a jövő évi nyugdíjasbérletek

Kiválthatók a jövő évi nyugdíjasbérletek
Emil Boc polgármester Facebook-oldalán jelentette be, hogy november 8-tól, szerdától kiválhatók a jövő évre érvényes ingyenes bérletek, amelyeket a nyugdíjasoknak, a 70 éven felülieknek (a nyugdíj összegétől függetlenül) a város díszpolgárainak biztosítanak. Azok, akik már részesülnek ingyenes bérletben, megújíthatják a bérleteiket a Kolozsvári Tömegközlekedési Vállalat (CTP) tizenegy bérletirodájában. December 1-je és 31-e között a kártyákat fel lehet tölteni a CTP 61 automatájában is, városszerte.

Azok, akiknek eddig nem volt ingyenes bérletük, november 8-án válthatják ki azokat a jegyirodákban a román opera mellett, azaz Bocskai/Ștefan cel Mare tér 16-17. szám alatt; a polgármesteri hivatal központi székhelyén, a Mócok/Moților út 7. szám alatt; az Unió/Memorandumului utca déli oldalán álló bódéban; a Magyar/21 Decembrie 1989 út 79A szám alatt, a vállalat székhelyén; a Szasmofalvi/Aurel Vlaicu út 3. szám alatt; a Minerva-megállóban, a McDonald’s üzlet mögött; a Bucsony/Bucium utcai megállóban; a polgármesteri hivatal Hajnal negyedi kirendeltségénél; a Kert/Louis Pasteur utca 60 szám alatt; a polgármesteri hivatal Donát/Grigorescu negyedi kirendeltségénél; az Álmos/ Alexandru Vlahuță utca 46-47. szám alatt; a vállalat Korvin/1 Mai téren levő végállomáson; az Állomás tér déli oldalán levő megállóban. A kártya ingyenes és azonnal kiállítják.

Egy vonalra érvényes ingyenes bérletet igényelhetnek azok a nyugdíjasok, akiknek nyugdíja 2501-2750 lej közötti. Az ingyenes bérlet kiváltásához az alábbi iratok szükségesek: az előző években kibocsátott kártya, a kolozsvári lakhelyet igazoló személyazonossági igazolvány eredetiben, a hetven évet be nem töltött nyugdíjasok esetében a nyugdíjszelvény, vagy a nyugdíjat megállapító határozat, a betegnyugdíjasok esetében az orvosi határozat, az elhunyt családtag miatt nyugdíjban részesülő személy esetében pedig az ezt szentesítő határozat.