Díjat nyert az Apró mesék Kaliforniában

Díjat nyert az Apró mesék Kaliforniában
Global Vision díjat nyert Szász Attila Apró mesék című romantikus történelmi thrillere a Cinequest nemzetközi filmfesztiválon San Joséban – közölte a Nemzeti Filmintézet az MTI-vel.

A Szilícium-völgy népszerű nemzetközi filmfesztiválját, a Cinequest-et tavasszal a koronovírus járvány miatt félbe kellett szakítani. A seregszemle októberben online változatban folytatódott. A fesztivál összesen több mint kétszáz alkotást mutatott be, a díjazottak listáját a napokban hozták nyilvánosságra a szervezők.     

Szász Attila (Félvilág, Örök tél) 2019-ben bemutatott mozifilmje Köbli Norbert forgatókönyvéből készült, operatőre Nagy András, zeneszerzője Pacsay Attila és Parádi Gergely voltak. A főszerepekben Kerekes Vica, Szabó Kimmel Tamás és Molnár Levente látható.     

Az Apró meséket számos fesztivál hívta meg programjába. Várnából a zsűri különdíját, Pármából a legjobb filmzenéért járó fődíjat és a legjobb film díját is elhozta. A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült alkotás nemrég elnyerte a Balkán Panoráma Filmfesztivál fődíját Izmirben – írja a közlemény.