Dési focicsapatok felkészülési meccsei

Dési focicsapatok felkészülési meccsei
A hétvégén újabb barátságos mérkőzést játszott a labdarúgó III. liga 9. csoportjának éllovasa, a Dési Egyesülés.

SZÉKELY CSABA

A Szamos parti város klubja maradéktalanul betartja az év elején kitűzött programot, amely szerint ebben  az időszakban nem kevesebb mint hét ellenőrző találkozót bonyolít le. Az első összecsapáson, amint azt már megírtuk, az Egyesülés 5–0 (3–0) arányban valósággal lerohanta a Nagysomkúti Haladást, majd a múlt hétvégén az eredeti beosztás szerint a nagyiklódi műfüves pályán a harmadosztályú bajnokság VII. csoportja első helyezettjével, a Sellenberki Jövő gárdájával találkozott a Dragoş Militaru edzette alakulat. Ezúttal nem sikerült nyerniük a désieknek, igaz, az ellenfél is sokkal jobb volt, mint a máramarosi csapat. A Szeben megyeiek 1–0 (0–0) arányban bizonyultak jobbnak látványos és kapujelenetekben igazán bővelkedő játék után. A találkozó egyetlen találata a 30. percben született, amikor a Jövő legtapasztaltabb labdarúgója, Bogdan Vişa jobb oldali beadás után fejjel küldte a labdát Dorin Farcaş kapujába. A kapott gól felrázta a hazaiakat, akik egészen szünetig jobbnál jobb gólhelyzetekkel tűntek ki, de Adrian Pop és Florin Blaj sehogy sem találtak be az ellenfél kapujába. Térfélcsere után mindkét tréner teljesen új tizenegyet küldött pályára, jóformán a tartalékok és az újoncok szerepeltek. A kísérletezés a sellenberkieknek sikerült, akik a második játékrész felétől védekezésre álltak be. A két csapat még találkozhat egymással a II. ligába kiírt selejtezőn, természetesen, ha tovább tartják helyüket az illető csoportokban.

A Dési Egyesülés legközelebb február 13-án a Kolozsvári U FC ellen lép pályára újabb barátságos mérkőzésen, majd február 16-án a Miriuţă László irányitotta  Nagybányai Minaur együttesét fogadja Nagyiklódon. Közben két fiatallal erősített a dési klub: a napokban szerződtette le a Ploieşti Petrolul másodosztályú alakulattól érkezett 19 esztendős Ştefan Cristian Georgescu kapust, ugyanakkor a CFR 1907 nyárig kölcsönadta Sebastian Serediuc 20 éves csatárt.

*

Folytatja az ellenőrző mérkőzések sorozatát a szintén III. ligás Dési Szamos is. Mészáros Alpár edző komoly erőpróba alá veti tanítványait, annál is inkább mivel napról napra egyre több az újonc, és nagy szükség van beilleszkedésükre a csapat játékába. Közben egyesek el is távoztak, mások pedig csak próbajátékra érkeztek Désre. A kolozsvári mester igyekszik idegenben is megfigyelni a nemrég érkezett labdarúgókat, ezért több kiszállást beiktatott. Egyiken már túljutottak a múlt hétvégén, amikor az ugyancsak III. ligában szereplő Nyárádtői Egyesülés volt az ellenfél. A találkozót a marosvásárhelyi Trans-Sil stadion második műfüves pályáján rendezték. Meglepetésre, de nem véletlenül a Kolozs megyei alakulat győzött 3–0 (2–0) arányban. A Szamos mindvégig uralta a játékot, és minden szempontból felülmúlta a nyárádtői gárdát. Örvendetes tényként könyvelhetjük el, a vendégek csatársora kitűnően működik, és amint az eredmény mutatja, ez gólokban is megmutatkozik. Az Egyesülés hazai pályán még a bajnokságban sem kapott három gólt, általában jó a védelmük, de a désiek rohamainak ezúttal nem tudtak ellenállni. Mészáros Alpár legényei az első félidőben 2–0-ra vezettek két alapember, Alin Toma és Paul Colţa találataival. A harmadik gól szerzője alig néhány napja érkezett Erdélybe. A kameruni Passi Stephanie Bily labdarúgóról van szó, aki első bemutatkozásakor már eredményes volt. Egyelőre próbajátékon tartózkodik Désen, de nincs kizárva, hogy ott is marad.

A Dési Szamos labdarúgói február 12-én a Kolozsvári Egészség együttesével játszanak a nagyiklódi műfüves pályán, majd a következő barátságos találkozón ugyanott fogadják a Marosújvári SK tizenegyét.