Dési diadal az Arcada ellen

Dési diadal az Arcada ellen
Ahogy közeledünk az őszi idény végéhez, egyre jobban kezd formába lendülni a Dési Egyesülés férfi röplabdacsapata. Ez az utóbbi eredményeken is megmutatkozik. Örvendetes az, nemcsak a kullogókkal szemben (értjük ezalatt a múlt fordulóban elért Kolozsvári Universitatea Sportklub elleni fölényes sikert), hanem az élboly képviselőivel is diadalmaskodik a Szamos-parti együttes, amelynek gépezete csak most kezd működni úgy, ahogy tőle elvárják lelkes szurkolói.

(erkedi, póka)

Utóbbiak a hétvégén is megtöltötték a sétatéri sportcsarnok lelátóit. Annak ellenére, hogy sok dési a főtéri tűzijátékot választotta a Nemzeti Ünnepen, az igazi sportbarát inkább kedvenceinek szurkolt. Meg is érte fáradozásuk, hiszen az Egyesülés az A1-osztály nyolcadik fordulójában lejátszott mérkőzésen szoros küzdelemben, lelkes játék után ötszettes mérkőzésen legyőzte a táblázat harmadik helyezettjét. Mintha a hazaiak be akarták volna bizonyítani, hogy többre képesek ebben a bajnokságban, szem előtt tartva, hogy néhány évvel ezelőtt még a felsőházban zárták az idényt. Habár az első szettet a Duna-partiak nyerték 25:21-re, a következőkben a désiek uralták az összecsapást, kivéve a negyedik játszma kisiklását (12–25). A döntő szettben azonban, a Kolozs megyei gárda megmutatta, ki a jobb. A désiek legjobbja Mihai Coasă (19 pont) és Andrei Grigoraş (13 pont) volt, míg a vendégek legeredményesebb röplabdázójának a montenegrói Marko Bojics bizonyult 16 ponttal. A désiek az Arcada elleni összecsapáson az őszi menet legjobb teljesítményét nyújtották.

Végeredmény: • Dési Egyesülés–Galaci Arcada 3:2 (–21, 20, 22, – 16, 12).

A következő fordulóban az Egyesülésre már nehezebb feladat vár, Bukarestben az MSC ellen lépnek pályára Marius Dascălu és Szilágyi Tibor edzők tanítványai.

Az Universitatea Sportklub szabadnapos volt ezen a játéknapon, viszont hétfőn lapzárta után lejátszotta a következő fordulóból előrehozott Arcada elleni meccset (így tudták összekötni a galaciak a Kolozs megyei kiszállást).

A megye harmadik csapata, az Aranyosgyéresi MSC Krajován vendégszerepelt, az újonc nem tudta felborítani a papírformát a helyi U MSC ellen.

Végeredmény: • Krajovai U MSC–Aranyosgyéresi MSC 3:0 (16, 11, 18).

A gyéresiek legközelebb az éllovas Zilahi MRK-t fogadják december 8-án, szombaton 18 órakor.

A többi eredmény: • Nagybányai Ştiinţa Explorări–Bukaresti Steaua 2:3 • Zilahi MRK–Bukaresti Dinamó 3:0 • Karácsonkői/Piatra Neamţ-i MRK–Bukaresti MSC 0:3. Az állás: 1. Zilah 22 pont/8 mérkőzés (23:4), 2. Krajova 22/8 (24:5), 3. Arcada 13/7, …, 6. DÉS 12/7, …, 9. KOLOZSVÁR 5/7 (9:19), 10. ARANYOSGYÉRES 5/7 (6:18).

A női élvonalban a kolozsvári együttes, az U NTT Data szintén szabadnapos volt.

Az A1-osztály 7. fordulójának eredményei: • Bákói Ştiinţa–Târgoviştei MSC 3:0 • Lugosi MSC–Balázsfalvi Volei Alba MSC 1:3 • Bukaresti Dinamó–Temesvári Agroland 3:1 • Bukaresti MSC–Galaci Belor ESK 3:0. A sorrend: 1. Balázsfalva 18 pont/6 mérkőzés, 2. Buk. MSC 17/6, 3. Bákó 12/7, …, 7. KOLOZSVÁR 6/6.