Röplabda: hamar végzett a temesváriakkal a Dési Egyesülés

Röplabda: hamar végzett a temesváriakkal a Dési Egyesülés
Alig 55 perc kellett a Dési Egyesülésnek, hogy rohamgyőzelmet arasson a kullogó Temesvári UV csapatával szemben a férfi röplabda A1-osztály 9. fordulójában.

(erkedi, póka)

Az őszi idény egyik legrövidebb mérkőzésének voltak szemtanúi a dési sportcsarnokban helyet foglaló nézők, akik inkább a karácsonyi ünnepekre gondoltak, mint a találkozó kimenetelére, tudván, a Bega-parti alakulat semmiféle gondot nem okozhat a hazai gárdának, különösen idegenben. Így is történt a pályán, Marius Dascălu és Szilágyi Tibor edzők tanítványai különösebb erőfeszítés nélkül valósággal lerohanták a vendégeket, akik semmiféle ellenállást nem tanúsítottak. Ezt bizonyítja a szettek alakulása is: 25–16, 25–16 és 25–8.

A Szamos-partiaktól ezúttal is kimagaslott a fiatal Alex Raţă, aki a hétvégi összecsapáson is az Egyesülés legjobb játékosa volt 13 ponttal, de a hazaiaktól még kitűnt az alig 18 esztendős Paul Abrudan 9  ponttal. Ugyancsak 9 pontot ért el a bánságiak elleni találkozón Vlad Curuia Pop. A vendégek legeredményesebb röplabdázója Adrian Holota volt 11 ponttal, társai alig 2-3 pontot szereztek...

Az őszi menet végén a Dési Egyesülés a táblázat 5. helyét foglalja el. A visszavágó január 11-én kezdődik, amikor a désiek otthon az Aranyosgyéresi  MSC csapatát fogadják.

Végeredmény: • Dési Egyesülés–Temesvári UV 3:0 (16, 16, 8).

Sok időt a Kolozsvári Universitatea Sportklub sem töltött el a gyéresiek társaságában, a Horia Demian Sportcsarnokban 72 perc alatt nyert a Kolozs megyei rangadón. A Lőtei Rómeó Attila edzette hazaiaktól a csapatkapitány Vlad Negrean szerezte a legtöbb pontot (20), a vendégektől Mihai Tarţa 14 pontig jutott. A 10. fordulóban a kolozsváriak ismét pályaválasztók, a Bukaresti Dinamó az ellenfelük.

Végeredmény: • Kolozsvári Universitatea Sportklub–Aranyosgyéresi  MSC 3:0 (18, 23, 22).

További eredmények: • Nagybányai Tudomány/Știința Explorări–Galaci Arcada 0:3 – november 23-án játszották • Bukaresti Dinamó–Buzăui Gloria MSC 3:0 • Zilahi MRK–Krajovai U MSC 3:2. Az állás: 1. Arcada 24 pont, 2. Dinamó 23, 3. Zilah 20, …, 5. DÉS 16, …, 7. KOLOZSVÁR 8, …, 10. ARANYOSGYÉRES 1.

Luminiţa Trombiţaş tanítványainak, az U NTT Data csapatának nem volt esélye a Bukaresti Dinamó ellen a hölgyek 11. fordulójában rendezett mérkőzésen. A Horia Demian Sportcsarnokban 1 órát és 11 percet tartott a találkozó. A lányokra január 6-án a Bákói Ştiinţa vár, a kolozsváriak pályaválasztók.

Végeredmény: • Kolozsvári U NTT Data–Bukaresti Dinamó 0:3 (–23, –14, –17).

További eredmények: • Piteşti-i Argeş–Târgoviștei MSC 2:3 • Balázsfalvi Volei Alba MSC–Lugosi MSC 3:0 • Medgidiai SK–Bákói Știința 1:3 • Bukaresti Rapid–Voluntari-i CSO 3:0. A Galaci Belor ESK szabadnapos volt. A sorrend 10 mérkőzés alapján: 1. Balázsfalva 28 pont, 2. Bákó 24, 3. Târgoviște 22, …, 9. U NTT DATA 9.