CFR 1907: Újabb győzelem a Sepsi ellen

CFR 1907: Újabb győzelem a Sepsi ellen
A román labdarúgó élvonal, Betano I. liga alapszakaszának 26., zárófordulójának vasárnap esti mérkőzésén ismét a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK volt az ellenfele a Kolozsvári CFR 1907 csapatának, ahogy a hét közepén a Román Kupában. A helyszín azonban ezúttal Dr. Constantin Rădulescu Stadion volt, a végeredmény azonban ugyanaz: 1–0-ra nyertek a vasutasok.

Ráadásul Alin Minteuan edző vezérlete alatt ez a sorozatban harmadik mérkőzés, ugyanennyi győzelem, s mindannyiszor ugyanaz a végeredmény.

A CFR gyorsan dűlőre akarta vinni s dolgokat, a 8. percben a francia–algériai Billel Omrani a bal oldalon kapta meg a labdát, lövése azonban a kapufán csattant. Az első negyedóra végén pedig már az olaszos végeredmény is megszületett: George Ţucudean Omranitól kapott passzt, a bal oldalon szinte az alapvonalig vitte a labdát, majd elegáns mozdulattal ballal átemelte Fejér Béla kapus fölött (15. perc: 1–0). Ez volt a csatár 16. találata, amellyel a góllövőlista élén áll. A 22. percben Omrani, a 33-ban Alexandi Ioniţă II.-nek lett volna lehetősége növelni az előnyt, de mindkettő a kapu fölé lőtt.

Térfélcsere után az 51. percben ismét Ioniţă II. lőhetett, Fejér azonban hárítani tudta a labdát, majd a 67. percben ugyancsak Ioniţă II. mellétrafált. A hajrában, a 90. percben a csereként beállt Valentin Costache lövése is mellécsorgott.

Így a CFR 1907 54 ponttal zárta az alapszakaszt az élen. A rájátszásban megfelezik a pontokat, az első fordulóban a sors fintoraként ismét a Sepsi következik, s ismét a Kőváry-telepi pályán.

Alin Minteuan csapata: Giedrius Arlauskis – Cristian Manea, Paulo Vinícius, Andrei Mureşan, Andrei Peteleu, Mihai Cătălin Bordeianu (89. perc Hoban), Juan Emmanuel Cúlio, Damjan Djokovics, Alexandru Ioniţă II. (84. perc Thierry Moutinho), Billel Omrani, George Ţucudean (69. perc Valentin Costache).

A magyar válogatott Lang Ádám ezúttal a cserepadon kapott helyett.

Az alapszakasz állása: 1. KV. CFR 1907 54 PONT/26 MÉRKŐZÉS, 2. FCSB 49/26, 3. Krajovai Universitatea SK 45/25, 4.Gyurgyevói/Giurgiui Astra 39/25, 5. Konstancai Viitorul 38/26, 6. Sepsi 37/26.

Ţucudean ismét eldöntötte a mérkőzést – FOTÓ: WWW.CFR1907.RO