CFR 1907: Omrani, a mentőangyal

CFR 1907: Omrani, a mentőangyal
A Kolozsvári CFR 1907 csapata és a Jászvásári/Iaşi-i Poltechnika MSC nyitotta a labdarúgó élvonal, a Betano I. liga felsőházának mérkőzéseinek a sorát a rájátszásban, a vasutasok az utolsó pillanatban csikarták ki a győzelmet a francia Billel Omrani (a képen) révén.

A Dr. Constantin Rădulescu Stadionban péntek este rendezett találkozón a házigazdák 2–1 (1–0) arányban nyertek. A gólokon George Ţucudean és Billel Omrani, illetve Andrei Cristea osztozott.

Az összecsapás egyperces csenddel kezdődött a tragikusan korán elhunyt olasz hátvéd Davide Astorira és a 88 éves korában meghalt legendás Steaua-kapusra, Ion Voinescura emlékeztek ily módon. A mérkőzés előtt a kolozsvári csapat vezetősége kitüntette Mario Camora csapatkapitányt, aki 200. mérkőzését játszotta az élvonalban a bordómezeseknél.

A vezetést már a 10. percben megszerezte a CFR Andrei Mureşan beadását Ţucudean néhány méterről kotorta a hálóba (1–0). A csatár ezzel a találattal a góllövőlista élére állt 13 találattal. A vasutasok több ízben is elszalasztották az előny növelését, Adrian Păun háromszor (20., 43. és 56. perc), Ţucudean pedig egyszer (55. perc) került ígéretes helyzetbe. A moldvaiaknak egyetlen gólhelyzetük volt Cristea révén az 52. percben, de a csatár fölé trafált.

A vendégek így szinte a semmiből egyenlítettek, a 83. percben Camora Kizito ellen szabálytalankodott a büntetőterületen belül, de nem igazán veszélyes helyzetben, a Iulian Călin (Ştefăneşti/Argeş megye) játékvezető által megadott büntetőt pedig Andrei Cristea hidegvérrel értékesítette (1–1). Dan Petrescu vezetőedzőt két perc múlva a bíró a lelátóra küldte, így a kolozsváriak mestere nem ülhet majd a kispadon a következő fordulóban esedékes FCSB elleni rangadón.

A győztes gól a hosszabbítás harmadik percében született meg, Valentin Costache beadását az argentin Juan Emanuel Cúlio sarkalta tovább, a Ţucudeant váltó Billel Omrani közelről leadott lövése pedig a kapu jobb oldalában kötött ki (2–1).

Végeredmény: • Kolozsvári CFR 1907–Jászvásári/Iaşi-i Politechnika MSC 2–1 (gól: George Ţucudean – 10. és Billel Omrani – 93. perc, illetve Andrei Cristea – 84. perc, 11 m).

A két együttes összeállítása:

CFR 1907: Arlauskis – Manea, Vinícius, Andrei Mureşan, Camora – Hoban, Djokovics (85. perc Costache) – Deac, Cúlio, Păun (63. perc Mailat) – Ţucudean (73. perc Omrani); vezetőedző: Dan Petrescu.

JÁSZVÁSÁR: Rusu – Boşoi, Jagodinskis (46. perc Mendes), Frăsinescu, Bădic – Cioinac, Mihăescu (78. perc Kizito) – Platini, F. Zaharia, Chelaru – Andrei Cristea; vezetőedző: Flavius Stoican.A táblázatot a CFR vezeti immár 33 ponttal az egyelőre 28 pontos FCSB és a 26 pontot gyűjtött Krajovai Universitatea SK előtt.

További eredmény, alsóház: • Botoşani-i FC–Bukaresti Juventus 0–0.