Bölöni távozik a Royal Antwerpentől

Bölöni távozik a Royal Antwerpentől
Három év után távozik a Royal Antwerpen labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról Bölöni László.

A belga élvonalbeli klub csütörtökön Twitter-oldalán jelentette be, hogy új szakembert keres.

A marosvásárhelyi születésű 67 éves tréner 2017-ben vette át az együttes irányítását, első idényében nyolcadik, a másodikban negyedik lett a gárdával, így a mostani szezonban az Európa Ligában is indulhatott, ahol a selejtező utolsó körében búcsúzott. A belga bajnokságot elsőként nyilvánították befejezettnek a koronavírus-járvány miatt, de az európai szövetség nemtetszése után a végleges döntés pénteken volt várható, a kupadöntős Royal Antwerpen negyedik helyen áll az alapszakasz vége előtt egy körrel.

A belga csapatnál 118 mérkőzésen ült a kispadon, 52 győzelem, 32 döntetlen és 34 vereség a mérlege. A 2019–2020-as idény volt a legjobb, amióta átvette az együttest. A koronavírus-járvány okozta leálláskor a Royal Antwerpen 4., Európa Ligát érő helyen állt, a Belga Kupa döntőjében pedig az FC Bruges az ellenfele.

Bölöni játékosként 107-szer szerepelt a román válogatottban, edzőként pedig Belgium mellett dolgozott francia, portugál és görög élvonalbeli kluboknál, illetve a Közel-Kelet több országában, továbbá a román nemzeti együttes szövetségi kapitánya is volt.

Borítókép: Három idényen át edzette a belga csapatot – FOTÓ: ROYALANTWERPFC.BE