Bajnokságról bajnokságra: focikörkép Európából

Bajnokságról bajnokságra: focikörkép Európából
A hétközi nagyüzemet folytatták az európai labdarúgó topligákban, Olaszországban kupamérkőzéseket, Angliában bajnokit rendeztek, Spanyolhonban pedig kialakult a Szuperkupa döntője.

Olasz Kupa

A másodosztályú SPAL 2–0-ra legyőzte a Sassuolót a labdarúgó Olasz Kupa nyolcaddöntőjében. A hazaiak a szünet után emberhátrányba kerültek, amit a SPAL kegyetlenül kihasznált: tíz percen belül kétszer is betalált a vendégcsapat, így egyedüli másodosztályú gárdaként bejutott a legjobb nyolc közé. A házigazdák nem nevezték a keretbe a román idegenlégiós Vlad Chiricheşt.

A játéknap későbbi mérkőzésén a Cagliari még válaszolni tudott az Atalanta vezető góljára, ám a bergamóiak nem sokkal később három perc leforgása alatt kétszer is betaláltak, így biztosították a helyüket a negyeddöntőben. A vendégcsapatban végigjátszotta a mérkőzést a román válogatott Răzvan Marin.

Eredmények, Olasz Kupa, nyolcaddöntő: • Sassuolo–SPAL (II. liga) 0–2 • Atalanta Bergamo–Cagliari 3–1. Jövő kedden játsszák az AS Róma–Spezia, csütörtökön az SS Lazio–AC Párma kupamérkőzést.

Nem lesz Real–Barca Szuperkupa-döntő

Az FC Barcelona után az Athletic Bilbao jutott be a spanyol Szuperkupa vasárnapi döntőjébe, miután csütörtökön 2–1-re legyőzte a Real Madridot. A malagai mérkőzésen az Athletic Bilbao a 18. percben jutott vezetéshez, majd a 38-ban büntetőből növelte előnyét. Mindkét találatot Raúl García Escudero szerezte. A fővárosiak a második félidőben hiába támadtak többet, erejükből csak a szépítésre futotta.

A Szuperkupáért az előző bajnoki szezon két legjobbja, a Real Madrid és az FC Barcelona, valamint a Király Kupa két döntőse, a Real Sociedad és az Athletic Bilbao szállhatott harcba. Utóbbi két együttes a koronavírus-járvány miatt egyelőre nem tudta lejátszani a kupafinálét. A Szuperkupa-trófeáért vasárnap 22 órától Sevillában csap össze a két döntős.

Az előző idényben Szaúd-Arábiában rendezték a spanyol Szuperkupát, ahol a Real Madrid nyert. Amint lehetséges, a torna visszatér majd a közel-keleti országba, amely három évre szóló szerződést kötött a rendezésről a spanyolokkal.

Eredmények, Spanyol Szuperkupa: • Athletic Bilbao–Real Madrid 2–1. Szerdán játszották: • FC Barcelona–Real Sociedad 1–1 – 11-esekkel: 3–2.

Premier League

Gól nélküli döntetlennel zárult a londoni mérkőzés az angol bajnokság 18. fordulójában csütörtök este.

Eredmény, Premier League, 18. forduló: • Arsenal–Crystal Palace 0–0. A forduló további négy mérkőzését jövő keddtől csütörtökig bonyolítják le, a Leeds United–Southampton és az Aston Villa–Tottenham Hotspur mérkőzést elhalasztották. A tabellán: 1. Manchester United 36 pont/17 mérkőzés, 2. FC Liverpool 33/17, 3. Manchester City 32/16 (25–13), 4. Leicester City 32/17 (31–21), 5. Everton 32/17 (28–21), 6. Tottenham 30/17, …, 11. Arsenal 24/18, …, 13. Crystal Palace 23/18.