Bajnokok Ligája: Nikolicsék a címvédő Real Madridot fogadják

Bajnokok Ligája: Nikolicsék a címvédő Real Madridot fogadják
Három csoportból öt csapat is biztosíthatja helyét a legjobb 16 között a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek negyedik fordulójában, szerdán.

Az F-csoportban a címvédő Real Madrid és a Borussia Dortmund a papírforma alapján meg is fogja ezt tenni. A spanyol sztárcsapat a magyar válogatott Nikolics Nemanját is foglalkoztató Legia Varsó otthonába látogat. Ráadásul a pokoli hangulattól sem kell tartania, hiszen a fanatikus lengyel tábor nélkül, zárt kapuk mögött rendezik az összecsapást. A Dortmund elleni hazai mérkőzés után ugyanis – mivel a varsói drukkerek sértő, rasszista és személyeskedő rigmusokat skandáltak, valamint megdobálták és megtámadták a vendégszektorban tartózkodó németeket – megbüntették a klubot. Két héttel ezelőtt Madridban 5–1-re nyert Zinedine Zidane csapata, így hatalmas meglepetés lenne, ha a Legia pontot szerezne.

Hasonló helyzetben van a Dortmund is, amely legutóbb a Sporting otthonából is elhozta a három pontot, és ha hazai pályán is legyőzi portugál riválisát, továbbjut.

A G-csoportból a százszázalékos Leicester City harcolhatja már most ki a nyolcaddöntős szereplést. Claudio Ranieri együttesének – amely az első angol csapat a sorozat történetében, amely első három találkozóját megnyerte a főtáblán – ehhez az FC Koppenhága otthonában kell győznie. Érdekesség, hogy a dán csapat szinte napra pontosan tíz évvel ezelőtt aratta története egyik legnagyobb sikerét a legrangosabb európai kupasorozatban, hiszen 2006. november 1-jén Marcus Allbäck góljával 1–0-ra legyőzte a Manchester Unitedet.

A H csoportból a Juventus és Sevilla juthat tovább: ha az olasz bajnok legyőzi hazai pályán az Olympique Lyont akkor ott van a legjobb 16 között, és ebben az esetben a spanyoloknak is továbbjutást érne egy Dinamó Zágráb elleni siker.

A szerdai program, Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló (a mérkőzések 21.45 órakor kezdődnek):

E-csoport: • AS Monaco (francia)–CSZKA Moszkva (orosz) • Tottenham Hotspur (angol)–Bayer Leverkusen (német) – élőben közvetíti a DolceSport4 tévéadó. A csoport állása: 1. Monaco 5 pont, 2. Tottenham 4, 3. Leverkusen 3, 4. CSZKA 2.

F-csoport: • Borussia Dortmund (német)–Sportig Lisszabon (portugál) – DolceSport3 • Legia Varsó (lengyel)–Real Madrid (spanyol) – DolceSport2. Az állás: 1. Dortmund 7 pont (10–3), 2. Real Madrid 7 (9–4), 3. Sporting 3, 4. Legia 0.

G-csoport: • FC Koppenhága (dán)–Leicester City (angol) • FC Porto (portugál)–Club Brugge (belga). Az állás: 1. Leicester 9 pont, 2. Koppenhága 4 (5–2), 3. Porto 4 (3–3), 4. Brugge 0.

H-csoport: • FC Sevilla (spanyol)–Dinamó Zágráb (horvát) • Torinói Juventus (olasz)–Olympique Lyon (francia) – DolceSport. Az állás: 1. Juventus 7 pont (5–0), 2. Sevilla 7 (2–0), 3. Lyon 3, 4. Zágráb 0.