Bajnokok Ligája: Törökországban folytathatja menetelését a Bayern München

Bajnokok Ligája: Törökországban folytathatja menetelését a Bayern München
A Galatasaray otthonában folytathatja menetelését az A-csoportban százszázalékos teljesítménnyel éllovas Bayern München a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi játéknapján.

A bajor együttes – amelynek a magyar Lőw Zsolt a másodedzője – azzal a céllal lép pályára Isztambulban, hogy megszerezze sorozatban 16. csoportkörös győzelmét a legrangosabb európai kupában. A Bayern csúcstartó a BL-ben, utóbbi 36 csoportmeccsén ugyanis nem szenvedett vereséget, 33 győzelem és 3 döntetlen a mérlege. A török csapat az előző fordulóban – története első angliai sikerét aratva – 3–2-re nyert a Manchester United otthonában, s most újabb meglepetésre készül. A szigetországi gárda jelenleg nulla pontos, s kedden, a vendég, még ugyancsak nyeretlen dán FC Koppenhága ellen megpróbál javítani.

A kiegyenlített B-jelű négyesben FC Sevilla–Arsenal rangadót rendeznek. Az angolok az előző körben némi meglepetésre kikaptak az RC Lens otthonában, míg az Európa Liga-győztes spanyolok egyelőre várnak az első győzelmükre, eddig két döntetlent játszottak. A csoport másik kedd esti találkozóján az éllovas franciák a sereghajtó holland PSV Eindhovent fogadják. Érdekesség, hogy a Lens utóbbi 17 európai kupameccse közül mindössze egyet vesztett el hazai környezetben, míg a hollandok az utóbbi 14 BL-csoportkörös találkozójukon nem tudtak nyerni. A franciaországi összecsapásra zömében román bírói brigádot jelöltek ki: Radu Petrescu fújja a sípot, segédjei Radu Ghinguleac és Mircea Mihail Grigoriu, a tartalékbíró Marcel Bîrsan, a videóbíró pedig Cătălin Popa (utóbbi segédje a lengyel Tomasz Kwiatkowski). Petrescu a második BL-mérkőzését vezetheti ebben az idényben, először az FC Barcelona (spanyol)–Royal Antwerpen (belga) találkozóra nevezték (5-0).

A C-csoportot hibátlan teljesítménnyel vezeti a spanyol Real Madrid, amely ezúttal az SC Braga vendége lesz. A portugálok ugyan az előző fordulóban nagy győzelmet arattak az 1. FC Union Berlin vendégeként (2–3), de most sokkal nehezebb dolguk lesz, ráadásul a kontinens egyik legjobb formában lévő csatárát, az angol Jude Bellinghamet kell majd semlegesíteniük. A sérüléséből lábadozó Schäfer Andrást továbbra is nélkülöző Union egyelőre pont nélkül áll az utolsó helyen, s meglepetés lenne, ha ez a helyzet kedd estére megváltozna, ugyanis az olasz bajnok SSC Nápoly vendégeskedik majd a német fővárosban.

A D-elű kvartett ugyancsak kiegyenlített, a Real Sociedad és a Milánói Internazionale 4-4 ponttal áll az első, illetve második helyen. Előbbi kedden a pont és rúgott gól nélkül utolsó Benfica Lisszabon vendége lesz, míg az olaszok az osztrák Red Bull Salzburgot fogadják. Ha a portugálok szeretnének továbbjutni a csoportból, akkor most mindenképpen el kell kezdeniük a felzárkózást.

A keddi program, Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló (a mérkőzések – két kivétellel – 22 órakor kezdődnek):

A-csoport: • Galatasaray Isztambul (török)–Bayern München (német) – 19.45-kor, élőben közvetíti a DigiSport1, az Orange Sport2 és a Prima Sport1 tévéadó • Manchester United (angol)–FC Koppenhága (dán) – DigiSport1, Orange Sport3 és Prima Sport3. A csoport állása: 1. Bayern 6 pont, 2. Galatasaray 4, 3. Koppenhága 1, 4. MU 0.

B-csoport: • FC Sevilla (spanyol)–Arsenal (angol) – DigiSport3, Orange Sport1 és Prima Sport1 • RC Lens (francia)–PSV Eindhoven (holland). Az állás: 1. Lens 4 pont, 2. Arsenal 3, 3. Sevilla 2, 4. PSV 1.

C-csoport: • SC Braga (portugál)–Real Madrid (spanyol) – DigiSport2, Orange Sport2 és Prima Sport2 • 1. FC Union Berlin (német)–SSC Nápoly (olasz) – Prima Sport 5. Az állás: 1. Real Madrid 6 pont, 2. Nápoly és Braga 3–3 (egyaránt 4–4-es gólarány), 4. Union Berlin 0.

D-csoport: • Milánói Internazionale (olasz)–Red Bull Salzburg (osztrák) – 19.45-kor, DigiSport2, Orange Sport3 és Prima Sport2 • Benfica Lisszabon (portugál)–Real Sociedad (spanyol) – Prima Sport4. Az állás: 1. Sociedad 4 pont (3–1), 2. Inter 4 (2–1), 3. Salzburg 3, 4. Benfica 0.