Bajnokok Ligája: két hely kiadó az utolsó napon

Bajnokok Ligája: két hely kiadó az utolsó napon
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek szerdai zárónapján már csak két továbbjutó hely vár gazdára.

Az egyikért az E-csoportban ki-ki meccset játszik az olasz bajnok AC Milan és az osztrák Red Bull Salzburg; a Serie A címvédője előnyösebb helyzetben van: már akkor is továbbjut a 16 közé, ha elkerüli hazai környezetben a vereséget. Az már korábban eldőlt, hogy ebből a négyesből a Chelsea megy tovább csoportelsőként.

Az F-csoportban a három magyart, Szoboszlai Dominikot, Willi Orbánt és Gulácsi Pétert foglalkoztató német RB Lipcse – utóbbi hosszú időre kidőlt sérülés miatt korábban – hasonló helyzetben lép pályára a Sahtar Donyeck vendégeként, Varsóban, ugyanis, ha tovább akar jutni, akkor nem szabad kikapnia az ukrán csapattól.

A csoport másik mérkőzésén a címvédő Real Madridnak a csoportelsőséghez arra van szüksége a nyeretlen skót Celtic Glasgow ellen, hogy legalább annyi pontot gyűjtsön, mint a Lipcse.

A G-csoportban már minden eldőlt: Manchester City, Borussia Dortmund, FC Sevilla, FC Koppenhága a sorrend. A H-jelű négyesben a csoportelsőség mellett az a kérdés, hogy a már nyolcaddöntős francia Paris Saint-Germain és a portugál Benfica Lisszabon mögött az olasz Torinói Juventus vagy az izraeli Makkabi Haifa kerül át az Európa Ligába. Kettejük összevetésében a Zebrák jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előrébb vannak jelenleg. A Juve a PSG-t, a Makkabi a Benficát fogadja.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. (utolsó) forduló, szerdai program (a mérkőzések – két kivétellel – 22 órakor kezdődnek):

E-csoport: • Chelsea (angol)–Dinamó Zágráb (horvát) • AC Milan (olasz)–Red Bull Salzburg (osztrák) – élőben közvetíti a DigiSport2 tévéadó. A csoport állása: 1. (és nyolcaddöntős) Chelsea 10 pont, 2. Milan 7, 3. Salzburg 6, 4. Zágráb 4.

F-csoport: • Real Madrid (spanyol)–Celtic Glasgow (skót) – 18.45-kor, DigiSport1, Orange Sport2 és Prima Sport1• Sahtar Donyeck (ukrán)–RB Lipcse (német), Varsó, DigiSport2, Orange Sport3 és Prima Sport2. Az állás: 1. (és nyolcaddöntős) Real Madrid 10 pont, 2. Lipcse 9, 3. Sahtar 6, 4. Celtic 2.

G-csoport: • Manchester City (angol)–FC Sevilla (spanyol) – DigiSport3 • FC Koppenhága (dán)–Borussia Dortmund (német). Az állás: 1. (és nyolcaddöntős) Man. City 11 pont, 2. (és nyolcaddöntős) Dortmund 8, 3. Sevilla 5, 4. Koppenhága 2.

H-csoport: • Torinói Juventus (olasz)–Paris Saint-Germain (francia) – DigiSport1, Orange Sport1 és Prima Sport1 • Makkabi Haifa (izraeli)–Benfica Lisszabon (portugál) – DigiSport4. Az állás: 1. (és nyolcaddöntős) PSG 11 pont (14–6), 2. (és nyolcaddöntős) Benfica 11 (10–6), 3. Juventus 3 (8–11), 4. Haifa 3 (6–15).