ATP-vb: Federer elkapta a fonalat

ATP-vb: Federer elkapta a fonalat
Roger Federer három játszmában legyőzte Marin Csilicset a férfi teniszezők londoni világbajnokságán. A találkozónak nem volt tétje, ugyanis a 19-szeres Grand Slam-győztes svájci klasszis már korábban biztosította helyét az elődöntőben, ahová horvát riválisa már győzelemmel sem juthatott be.

Az összecsapás csak az első játszmában volt szoros, ezt Csilics rövidítésben megnyerte, utána azonban a pályafutása 15. világbajnokságán szereplő Federer elkapta a fonalat és könnyedén fordított.

Korábban az osztrák Dominic Thiem három szettben legyőzte a spanyol Pablo Carreno Bustát. A spanyol játékost a honfitársa, a térdsérülés miatt kedden visszalépett világelső Rafael Nadal helyére sorolták be a Pete Sampras-csoportba. Thiem a több mint két órán át tartó meccs során 12 ászt ütött és csak két kettős hibát vétett. Carreno-Bustával szemben hatodszor nyert és csak egyszer kapott ki tőle.

ATP-vb, Boris Becker-csoport, 3. forduló: Federer (svájci, 2.)–Csilics (horvát, 5.) 6:7 (5), 6:4, 6:1. A második továbbjutó sorsáról döntő Alexander Zverev (német, 3)–Jack Sock (amerikai, 8.) találkozó lapzárta után végződött.

Pete Sampras-csoport, 2. forduló: Grigor Dimitrov (bolgár, 6.)–David Goffin (belga, 7.) 6:0, 6:2; Thiem (osztrák, 4.)–Carreno-Busta (spanyol, 10.) 6:3, 3:6, 6:4.

Párosban a Henri Kontinen, John Peers (finn, ausztrál) páros legyőzte a Raven Klaasen, Rajeev Ram (dél-afrikai, amerikai) kettőst, és továbbjutott a Jacco Eltingh, Paul Haarhuis-csoportból. A második kiemelt és címvédő Kontinenék már korábban elérték a továbbjutást, miután Pierre-Hugues Herbert, Nicolas Mahut orvosi okok miatt visszalépett. A franciák helyébe lépett a Klaasen, Ram duó. A tavalyi döntőt ez a két pár vívta, érdekesség, hogy most azonos eredmény született: 2:6, 6:1, 10–8.

Az már korábban kiderült, hogy a Jean-Julien Rojer, Horia Tecău (holland, román páros) kiesett és utolsó ellenfelük, a Ryan Harrison, Michael Venus (amerikai, új-zélandi) kettős továbbjutott az elődöntőbe. Mérkőzésük lapzárta után fejeződött be.