ATP-vb: kiestek Tecăuék

ATP-vb: kiestek Tecăuék
Amint röviden már korábban jeleztük a Jean-Julien Rojer, Horia Tecău (holland, román) páros második meccsén is vereséget szenvedett a londoni ATP-világbajnokságon az O2 arénában, így már az utolsó csoportmérkőzés eredményétől függetlenül kiesett.

A harmadik kiemelt, 2015-ben bajnok Tecăuék a hatodik favorit Henri Kontinen, John Peers (finn, ausztrál) kettőstől kapott ki 7:6 (3), 7:6 (6) arányban a Jacco Eltingh, Paul Haarhuis keddi találkozóján. A címvédő elleni mérkőzés 107 percet tartott. A holland, román duó összesen nyolc meccslabdát hárított, végül azonban csak fejet kellett hajtania.

Rojerék csütörtökön a már továbbjutott Ryan Harrison, Michael Venus (amerikai, új-zélandi) páros ellen fejezik be a küzdelmet, eddigi jutalmuk 72 ezer dollár.

Tecăuék így négy bajnoki győzelemmel zárják az évet, US Open Grand Slam siker mellett Dubajban, Genfben és az amerikai Winston-Salemben diadalmaskodtak.

További eredmény: Ryan Harrison, Michael Venus (amerikai, új-zélandi)–Pierre-Hugues Herbert, Nicolas Mahut (francia) 6:7 (4), 6:4, 10–5. A táblázatot Harrisonék vezetik két győzelemmel, Kontinenék és Herberték követik egy győzelemmel és egy vereséggel, Tecăuék kétszer kaptak ki.

Egyesben az amerikai Jack Sock három játszmában nyert a horvát Marin Csilics ellen – a Boris Beckerről elnevezett csoport második fordulójának első mérkőzésén a vb-újonc Sock szetthátrányból fordított, s először nyert vb-összecsapást. Ezzel szemben Csilicsnek továbbra sem megy a vb-ken: nyolcadik londoni mérkőzésén már hetedik vereségét könyvelhette el.

Roger Federer nagy csatában legyőzte Alexander Zverevet, ezzel bejutott az elődöntőbe. A kedd éjszakai találkozó az első két játszmában kiélezett küzdelmet hozott. A nyitószettet a svájci sztár, míg a másodikat a nála 16 évvel fiatalabb, 20 esztendős német tehetség nyerte meg. A döntő játszmában aztán Federer ellentmondást nem tűrő játékkal rukkolt elő.

Federer vasárnap Sockot is legyőzte, így most biztossá vált a helye a legjobb négy között, míg Zverev korábban Csilicset verte, s a csoport harmadik körében az amerikaival a négy közé kerülésért csap majd össze.

Eredmények, ATP-vb, Boris Becker-csoport, 2. forduló: Sock (amerikai, 8.)–Csilics (horvát, 5.) 5:7, 6:2, 7:6 (4); Federer (svájci, 2.)–A. Zverev (német, 3.) 7:6 (6), 5:7, 6:1.

A vb-n két négyes csoportban rendezik a küzdelmeket, és az első két-két helyezett jut az elődöntőbe.

Csütörtökön a Pete Sampras-csoport első mérkőzésén a bolgár Grigor Dimitrov legyőzte a belga David Goffint, és bejutott az elődöntőbe. A világranglista hatodik helyén álló bolgár játékos hetedszer nyert belga riválisával szemben, aki csak egyszer tudta őt legyőzni.

ATP-vb, Pete Sampras-csoport, 2. forduló: Dimitrov (bolgár, 6.)–Goffin (belga, 7.) 6:0, 6:2. Lapzárta után fejeződött be a Dominic Thiem (osztrák, 4.)–Pablo Carreno-Busta (spanyol, 10.) találkozó.