A román színház nézőtere is újra megtelik élettel

A román színház nézőtere is újra megtelik élettel
Május közepétől ismét közönség előtt játssza előadásait a Kolozsvári Román Színház a járványhelyzet kedvező alakulása következtében hozott új rendelkezéseknek köszönhetően. Elsőként Ada Milea Chiritza karanténban (Chiritza în carantină) című koncertelőadása látható a színház nagytermében vasárnap, május 16-án, este hét órától.

„Türelmetlenül és izgatottan vártuk az újratalálkozás rendkívüli pillanatát. Hiányzott a közönségünk, és örülünk, hogy végre lehetőségünk van találkozni az előadóteremben” – írják az intézmény közleményében.

A különleges alkalomhoz különleges előadás dukál, így a társulat legújabb produkciójával, Ada Milea Chiritza karanténban (Chiritza în carantină) című koncertelőadásával várja a nézőket, amely Matei Millo darabja nyomán készült. Az előadás parodisztikus tükre kortárs világunknak, Chirita legújabb kalandja pedig tele van színekkel, jó zenékkel, humorral és értékes tanulságokkal. Mivel a premiert online tartották április 18-án, így a produkciót most első alkalommal játssza a társulat közönség előtt. Chiritza karanténos történetét május 23-án is megtekinthetik az érdeklődők a román színházban, a már megszokott időpontban, este hét órától.

Szintén első alkalommal adja elő nézők jelenlétében Ionuţ Caras rendezésében N. V. Gogol Kártyások (Cartoforii) című darabját a társulat, mivel ennek az előadásnak is online volt a premierje még február elején. A sok fantáziával és humorral felépített produkció mély kapcsolatokat tár fel a közel kétszáz évvel ezelőtti gogoli világ és mai társadalmunk között, a nézők pedig május 27-én, csütörtökön valamint május 30-án, vasárnap is megtekinthetik.

Május 11-től a színház pénztára is újra nyitva van: keddtől vasárnapig 11 és 14, illetve 15 és 17 óra között válthatnak jegyet a nézők – előadásnapokon egészen 18:45-ig –, valamint továbbra is vásárolhatnak belépőt online, a www.eventim.ro holnapon.

(Borítókép: Jelenet a Chiritza karanténban (Chiritza în carantină) című előadásból. Fotó: Nicu Cherciu)