6. Tollaslabda Kolozsvár Titan Machinery Kupa

6. Tollaslabda Kolozsvár Titan Machinery Kupa
A kolozsvári Badminton Club Cluj Tollaslabda Sportegyesület, Kolozs Megyei Tanács támogatásával június 7. és 9. között a kolozsvári Horia Demian Sportcsarnokban szervezi meg a 6. alkalommal esedékes Kolozsvár Titan Machinery Kupa tollaslabdaversenyt.

A nyílt versenyen a romániai tollaslabdázók mellett külföldi sportolók is részt vehetnek férfi egyéni (MS), férfi páros (MD), női

egyéni (WS), női páros (WD) és vegyespáros (XD) versenyszámokban, nyílt, A-, B- és C-kategóriákban, illetve a korosztályos, 40 és 50 év felettiek vetélkedőjén. Gyerekeknek és kezdőknek is van lehetőségük versenyezni fiú és lány egyéniben, illetve párosban.

A verseny kategóriánként csoportmérkőzésekkel kezdődik, ahonnan az első két helyezett jut tovább az egyenes kieséses szakaszba. Amennyiben egy versenyszámban a jelentkezők száma kevesebb mint 6, akkor mindenki mindenkivel megmérkőzik, és a csoporton belüli helyezés adja a végső sorrendet. Egy mérkőzés 2 nyert játszmáig tart. A játszmát az a játékos vagy páros nyeri, aki/amely hamarabb éri el a 21 pontot. A versenyen a Nemzetközi Tollaslabda Szövetség játék- és versenyszabályzata érvényes.

Idén 100-nál is több versenyzőt várnak Kolozsvárra olyan tollaslabda-hagyományokkal büszkélkedő városokból, mint Arad, Bákó, Brassó, Bukarest, Déva, Jászvásár/Iaşi, Kiskapus/Copşa Mică, Marosvásárhely, Nagybánya és Temesvár. De érkeznek versenyzők Franciaországból, Spanyolországból és a Moldovai Köztársaságból is.

A verseny június 7-én, pénteken délután 2 órakor kezdődik. Pénteken este 10 óráig, szombaton pedig reggel fél 9-től este fél nyolcig folynak majd a csatározások, párhuzamosan 7 pályán. A vasárnapi program szintén fél 9-kor indul, a döntő mérkőzések délelőtt 11 órától kezdődnek. A díjkiosztó ünnepséget a verseny befejezése után rendezik, 16 óra körül.

Beiratkozni, a versenybeosztást, a mérkőzések kezdési időpontját, illetve az eredményeket az interneten lehet nyomon követni a http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=091B953C-6500-4CB7-BACD-13C73447699F honlapon.

Sokan úgy ismerik a tollaslabdát, mint a strandon vagy a szabadban gyakorolt játékot, de sportszerűen űzött tevékenységként ennél összetettebb, és komoly erőbefektetést igényel. Ezt a sportot, kortól függetlenül, bárki játszhatja, s mivel nincs közvetlen érintkezés az ellenféllel, több sérülésfaktor is kizárt. A tollaslabda javítja az összpontosítás képességét, fejleszti a kitartást, a gyorsaságot, az egyensúlyérzéket, a személyiséget, a csapatszellemet és nem utolsósorban a szervezet teherbírását is.

Kolozsvárott a tollaslabda több mint három évtizednyi múltra tekint vissza. E sporttevékenység 2012-ben kezdett újra teret nyerni, amikor a 80-as évek tollaslabdázói, a Babeş–Bolyai Tudományegyetemmel karöltve, a heti edzések számára megfelelő teremre találtak. Ezután – részint a tollaslabda szélesebb körű népszerűsítése érdekében, részint pedig azért, hogy a helyi sportolóknak hivatalos keretet biztosítson a versenyeken való részvételhez – 2014-ben megalakult a Badminton Club Cluj Sportegyesület. Jelenleg 43 leigazolt játékosa van a klubnak, hetente az edzéseken pedig 60–80 tollaslabdabarát vesz részt.

Bővebb tájékoztatást Baricz Emil versenyigazgató tud nyújtani e-mailben: bariczemil@yahoo.com vagy akár telefonon is: 0741-074545.

A verseny időtartama alatt a belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várnak!