Várkert Fesztivál: hétvégi kikapcsolódás az egész családnak
Vissza

Várkert Fesztivál: hétvégi kikapcsolódás az egész családnak

Május 24-26. zajlik az ideiglenesen Kolozsvárra, a Bánffy-palota udvarára, költözött Várkert Fesztivál. A szervezők ezért mindenki figyelmébe ajánlják programkínálatukat, amely – további érdekességekkel és tudnivalókkal együtt – megtalálható a www.varkertfesztival.ro oldalon is, de a Varkertfesztival Facebook-oldalán is olvashatók a legfrissebb tudnivalók.

Már a fesztivál megnyitóját megelőzően, május 21-én (kedden), kezdetét veszi programsorozat, ugyanis 17 órakor a Bánffy-palotában működő Kolozsvári Szépművészeti Múzeumban megnyitják Zsombori Erzsébet-Zsimbi és Mayer Hella kiállítását. Az Ég és föld között címet viselő tárlaton a kolozsvári származású művésznők festményeit tekinthetik meg az érdeklődők.

A három napos fesztiválon számos zenei esemény, gyerek- és családos program lesz, állandó programként pedig – péntektől vasárnapig, 10 és 19 óra között – erdélyi és magyarországi kiadók részvételével könyvvásárt is szerveznek a Bánffy-palota emeleti árkádjai alatt.

Május 24-én (pénteken) 18 órától a Café Gitan feat. Edina ad koncertet, 20 órakor pedig a legendás KFT zenekar koncertjének örvendezhetnek a fesztiválra látogatók. Az estét afterparty-val zárják, hiszen 22.30-tól DJ Mini felel majd a jó hangulatért. Május 25-én (szombaton) 11 órakor Kolozsvár méltán híres bűvésze, Belloni, szórakoztatja a kicsiket és nagyokat, majd 12 órakor a Mozsikácska gyerekműsora kezdődik. 14 órakor a komolyzene hódítja meg a színpadot, amikor is a Classis kvartett ad koncertet, 15.30-tól pedig a Codex Régizene Együttes lép fel. 17 órakor az Apáczai Csere János Elméleti Líceum dísztermében a Bekecs Néptáncegyüttes Legendák kertjében című előadását láthatják az érdeklődők. Az együttes produkciójának alapját a Székelyföldi Legendárium képezi: a közel 180 legendát és mondát tartalmazó gyűjteményből válogattak az előadás alkotói, s céljuk, hogy ezt a gazdag örökséget fenntartsák és továbbadják az érdeklődő közönségnek. 18 órakor a Karaván Família ad koncertet a Bánffy-udvar színpadán, majd 21 órától további feledhetetlen zenei élményben lehet része a fesztiválozóknak, hiszen a gitárjátékáról ismert és világhírű Little G Weevil lép színpadra. 23 órakor a Coolture Morjaques afterpartyján bulizhatnak a jelenlévők.

Május 26-án (vasárnap) 11 órakor a Törökvágási Református Templom Kányafő Galériájában Nemes András Csaba Mi emberek című grafikai tárlata lesz látható, 12 órakor pedig ismét a gyerekeké a főszerep: gyerekműsorral vár minden érdeklődőt a Bánffy-udvarban a Karaván zenekar. A Bánffy-palota Tonitza-termében a Bábjátszótér A boldog herceg című előadását láthatják kicsik és nagyok, 16 órakor pedig a Vintage Dolls ad koncertet a zenei színpadon. Szilágyi Enikő Kolozsvár Párizsban című sanzonestje 18 órakor kezdődik, a fellépők sorát pedig a Vígszínház művészének, Fesztbaum Bélának és a Kék Duna Koncert-Szalonzenekarnak Seress Rezső-estje zárja 20.30-tól. 23.00 órakor záróbulival búcsúztatják a Várkert Fesztivál idei kiadását, amelynek teljes időtartama alatt elérhetőek lesznek fesztiválon megvásárolható kézműves sörök.

Tekintettel arra, hogy a Bánffy-udvar egy zárt terület, amelynek befogadóképessége korlátozott, amennyiben a szervezők úgy ítélik meg, hogy a közönség számára fenntartott hely betelt, lezárják a beléptető kapukat, újabb vendégeket pedig csak korábbiak távozása esetén engednek be.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Visszacsalogatja 30 millió eurós új ...
Sporthírek röviden
VIDEÓINTERJÚ - Mérnöki központot ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ