Vasárnap ismét operettslágerek a Bánffy-palotában!

Vasárnap ismét operettslágerek a Bánffy-palotában!
Ötödik alkalommal szervezik meg a Bánffy Palotakoncertet: vasárnap, július 9-én az operettslágereké lesz a főszerep a Bánffy-palota hangulatos udvarában.

Az operett idei ünnepét a szervezők Huszka Jenő, az operett műfajának kiemelkedő úttörője és klasszikusa emlékének szentelték – a koncertet megtiszteli jelenlétével a zeneszerző unokája is Budapestről, akinek köszönhetően néhány ritka kottaanyag is a szervezők kezébe került, így Huszka Jenő széles körben ismert és közkedvet szerzeményei mellett olyan „csemegék” is felcsendülnek majd a műsorban, amelyeket élőben először hallhatnak Kolozsváron a zenekedvelők.

A gála díszmeghívottai Dancs Annamari és Laki Péter, a Budapesti Operettszínház művészei lesznek, ugyanakkor a műfaj élvonalbeli kolozsvári szólistái mellett – Modra Noémi, Veres Noémi, Kolcsár Katalin, Rigmányi István, Pleşa Róbert – további vendégművészeket is láthat-hallhat a közönség, így először lép fel a Palotakoncerten Cormoş Viktória, Bardon Tony és Balla Sándor.

Ahogyan azt a kolozsvári közönség már megszokhatta a hungarikumnak számító operettek nyújtotta élményt színvonalas, 13 tagú kamarazenekar (hangversenymester: Gyenge Zoltán Balázs) és kiváló, nyolctagú balettkar (koreográfus: Jakab Melinda) teszi teljessé, így minden esély adott arra, hogy a vasárnapi szabadtéri koncert emlékezetes maradjon a műfaj kedvelői számára..

Jegyvásárlási lehetőségek: Rex Pizzázó (Bolyai utca 9., 12–21 óra között), Kolozsvári Művészeti Múzeum jegyirodája (Bánffy-palota), Bejön a vidék –Helyi termékek boltja (Deák Ferenc/Eroilor utca 12/4), iletve online az eventbook.ro-n.

A rendezvény médiapartnereként a Szabadság három darab kétszemélyes belépőt sorsol ki olvasói között – a játékról részletek a mai nyomtatott újságban.