Új évad a Kolozsvári Román Színházban
Vissza

Új évad a Kolozsvári Román Színházban

A színészek, a személyzet és a nézők egészségét egyaránt figyelembe véve indul az új évad a Kolozsvári Román Színházban: bevezették a Hivatalos Közlönyben megjelent új feltételeknek megfelelő változtatásokat az előadások menetét illetően, folyamatosan fertőtlenítik a nézőteret, ahová csökkentett létszámmal és maszkot viselve várják a színházkedvelőket az évad első előadására szeptember 27-én.

A 2020/2021-es évad nyitóelőadásaként az érdeklődők megtekinthetik Alina Nelega Amalia respiră adânc című darabját Tudor Lucanu rendezésében, amelynek főszerepéért Anca Hanu 2015-ben megkapta az UNITER legjobb női főszereplőjének járó díját. Októberben két előadás premierjét is megtekinthetik a nézők, amelyeknek alapjául Dosztojevszkij Ördögök című regénye szolgál: Ördögök. Kezdetek és Ördödök. Sztavrogin gyónása,  mindkét nagyszínpadi előadást Tudor Lucanu rendezi, és mindkettő esetében élőben is közvetíteni fogják, így otthonról, online is bekapcsolódhatnak érdeklődők.

Az évad két, speciálisan online felületre készített premiert is ígér: Radu F. Alexandru În oglindă című darabja Andreea Iacob rendezésében, valamint Matei Vişniec Omul din cerc című darabját, amelyet Răzvan Mureşan állított színpadra. A színház által évente megszervezett Nemzetközi Találkozások fesztivál idei, kerek évfordulós, 10. kiadását jövő év októberére ütemezték át.

A szeptemberi és októberi előadások részletes programja megtalálható az intézmény hivatalos honlapján, a www.teatrulnationalcluj.ro webcímen. Az új évad előadásaira a jegyek árusítását szeptember 15-én kezdik meg és a színház jegyirodája is ekkortól nyit a következő programmal: keddtől vasárnapig 11:00 és 14:00, valamint 15:00 és 17:00 óra között, előadásnapokon pedig 18:45-ig tart nyitva. Az intézmény javasolja: amennyiben lehetséges, a jegyeket az érdeklődők online vásárolják meg a www.biletmaster.ro weboldalon keresztül és a jegyirodákban is a kártyás fizetést részesítsék előnyben.

(Fotó forrása: Kolozsvári Román Színház Facebook-oldala)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Koronavírus – Kolozs megye még ...
Az élsportolók is megkaphatják a ...
Egyre több tanügyis adatná be a vakcinát

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ