Továbbra is online közvetíti előadásait a Puck Bábszínház
Vissza

Továbbra is online közvetíti előadásait a Puck Bábszínház

Május első hetében Az egér, aki nem ismerte a félelmet, valamint a Ha én lennék Mátyás kiály… előadásokat közvetíti a kolozsvári bábszínház. A produkciókat hétfőn és szerdán 10, valamint hétvégén 18 órától lehet megtekinteni a WonderPuck oldalán (www.facebook.com/wonderpuckcluj/), olvasható az intézmény közleményében.

„Nem egér, aki nem fél” – mondják többször Mezei Cingár Elemérnek, Az egér, aki nem ismerte a félelmet című előadás főszereplőjének, aki azzal tűnik ki egértársai közül, hogy bár nem fél, vakmerősége eszességgel és leleményességgel társul. Az Urmánczi Jenő által rendezett előadás az öt évnél nagyobb korosztályt szólítja meg. A hétfőn délelőtt közvetített produkciót hétvégén nézhetik újra.

Szerdán, május 6-án, délelőtt 10 órától a Ha én lennék Mátyás király… című előadás látható, a négy történetet egybeolvasztó produkció rendezője szintén Urmánczi Jenő, egy nap leforgása alatt tanúi lehetünk a Szabács vára ellen folyó ostromnak, Mátyás udvari bolondjától megtudjuk, hogy miből van legtöbb a világon, megismerkedhetünk a Huszárral, aki szerelemre szomjazik és végül elbánunk a kegyetlen kolozsvári Bíróval is.

Hétvégén minden előadást 18 órától ismételnek. Szombaton, május 9-én Az egér, aki nem ismere a félelmet, illetve román társulat Öregapó lánya, öreganyó lánya című produkciója, míg vasárnap a Ha én lennék Mátyás király…, és az Angyalok utcája várja az érdeklődőket. Minden esetben a közvetítést követően még négy órán keresztül lehet megtekinteni az előadásokat.

AudioPuck – új sorozat

Hetente kétszer, kedden és pénteken, hallgathatnak meg egy-egy mesét a gyerekek, a bábszínház színészeinek felolvasásában. A produkciók a bábszínház honlapján (www.teatrulpuck.ro/audiopuck-2/) elérhetők.

A projekt célja részt venni a gyerekek otthoni oktatásában. Hetente kétszer két-két új mese kerül fel a bábszínház honlapjára, egy románul, illetve egy magyarul.

A magyar társulat színészei különböző népek gyerekirodalmából válogattak, míg a román társulat a kisiskolások tantervébe illeszkedve, a kötelező iskolai anyagokat olvassák fel. Erre az elosztásra utal a projekt neve is, amely magyarul AudioPuckNépek meséi, románul pedig AudioPuck –Poveștile  copilăriei.

Az első két felolvasás már elérhető a honlapon. A két választott mese A nyúl és a tavaszi hó (mongol mese), amelyet Urmánczi Jenő olvas fel, valamint a Pupăza din tei (írta: Ion Creangă), Radu Lărgeanu előadásában. A hangfelvételek egészen keddig, május 5-ig elérhetők, ekkor kerülnek fel az újabb mesék.

A felolvasás-sorozat több héten keresztül tart, hiszen közel 50 mesecímet foglal magába a projekt.

(Borítókép: Az egér, aki nem ismerte a félelmet. Fotó: Puck Bábszínház)

 

 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Online filmekkel ünnepel a Művész mozi
Házhoz jön a Filmtettfeszt
Vasárnap lesz a Pilátus című film ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ