Tetoválóművészek lepték el a kolozsvári Bánffy-palotát
Mexikói, norvég, holland tetkósokkal varrathatunk
Mexikói, norvég, holland tetkósokkal varrathatunk
Vissza

Tetoválóművészek lepték el a kolozsvári Bánffy-palotát

Ne csodálkozzunk, ha Kolozsvár utcáin sétálva a napokban lépten-nyomon teletetovált járókelőkkel találkozunk, ugyanis szokatlan művészeti ágazat képviselőit fogadta be a kolozsvári Művészeti Múzeum: a hétvégén tetoválóművészek lepik el a Bánffy-palota emeleti termeit, illetve udvarát. Köztük sokan maguk is tetkót viselnek, akár az arcukon is. Az International Tatoo Expón közel ötven tetoválóművész vesz részt, ez az egyetlen kolozsvári rendezvény, ahol a tetoválások szerelmesei – művészek és érdeklődők – találkozhatnak. A június 16. és 18. között zajló esemény lehetőséget nyújt a művészek bemutatkozására, megmutathatják tehetségüket és alkotásaikat. A látogatók beszélgethetnek velük, kipróbálhatnak különböző kozmetikumokat, tájékozódhatnak, megnézhetik, hogyan készül el egy tetoválás, illetve, ha kedvük támad, helyszíni regisztrációt követően bármelyik művésznél tetoválást varrathatnak magukra.

Péntek délelőtt még több asztal is üresen állt, több asztalon rendezgették a felszereléseket, különböző termékeket a meghívottak, míg egyes asztaloknál a művészek már várták vagy épp már varrták az érdeklődőket. Az expón összesen 45 tetoválóművész vesz részt, naponta megközelítőleg három tetoválást készítenek majd – mondta el Iulia Luca főszervező. Naponta versenyeket is szerveznek, ezekre minden művész benevezhet aznap készített műveivel, Best of Day és Best of Show, Miss Ink kategóriában. Emellett bárki készíttethet magának tetoválást, a meghívott művészek bármelyikénél, helyszíni regisztrációt követően.

Az expó nem ismeretlen a tetoválást kedvelők körében Kolozsváron, hisz az idei a harmadik kiadás. Első alkalommal a sportcsarnok, másodszor a Iulius Mall bevásárlóközpont adott otthont a rendezvénynek, mindkét alkalommal több mint 150 tetoválást készítettek a művészek. A harmadik kiadást, amelynek célkitűzése szintén 150 tetoválás három nap alatt, Kolozsvár egyik legimponzásabb és legelismertebb múzeuma, a Művészeti Múzeum fogadta be. Hasonló versennyel egybekötött kiállításokat szerveznek még Bukarestben, Nagyszebenben és Jászvásáron is.

– A rendezvényre Románia több pontjáról, így Kolozsvárról is érkeztek művészek, de vannak meghívottjaink Mexikóból, Európa több részéről, Németországból, Norvégiából, Magyarországról vagy Hollandiából – mondta el a rendezvény meghívottjairól a főszervező.

– Rendkívül izgalmas helyszín ez, emiatt is jöttünk. Szeretünk kirándulni, és minden alkalmat megragadunk, hogy eljöhessünk Mexikóból. Ezeken a kirándulásokon rengeteget tanulunk, gyönyörű munkákat láthatunk, új technikákat sajátíthatunk el. Románia olyan hely, ahol rengeteget lehet tanulni, tapasztalatot cserélni más művészekkel – árulta el Jahvier Estrada, mexikói tetoválóművész. A művész kollegájával érkezett a tengerentúlról, péntek délelőtt még érdeklődőkre vártak.

A találkozó programja koncertekkel is bővül, péntek este DJ-k szórakoztatták a művészeket és az érdeklődőket délután öt órától éjfélig. Szombaton a rock zene kedvelőié a főszerep, a Bánffy-palota udvarán felállított színpadon a Time of needs, a Fluturi pe asfalt, a Front, a Divided by perception, a For the wicked és a Diamonds are forever zenekarok lépnek fel, vasárnap pedig a hip-hop kedvelői bulizhatnak Dj wicked, Chimie, Dj muh’fucka és Marinaru zenéjére.

Az esemény részletes programja elérhető a www.tattooexpo-cluj.ro weboldalon.

(Borítókép: Regisztrációt követően a helyszínen is készítenek tetoválást. Fotó: Rohonyi D. Iván)


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Nyelvi kisebbség - Johannis nem érti
Kanyaró - "oltáskommandókkal" ...
Európa és Amerika világzenei sztárjai a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ